Jonny Clayton blijkt maatje te groot voor Danny Noppert in halve finale World Grand Prix
i

Lawrence Lustig/PDC

Jonny Clayton blijkt maatje te groot voor Danny Noppert in halve finale World Grand Prix

Brian Vesseur • 23:16, 08-10-2021 / Laatste Update: 08:28, 05-01-2024

De World Grand Prix zit erop voor Danny Noppert! In de halve finale bleek Jonny Clayton te sterk. De Nederlander kende een mooi toernooi, waarin hij Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Ian White uitschakelde.

Hoewel de 1e leg voor Noppert was, ging Clayton er met de 1e set vandoor. Gelukkig had de Nederlander nog alle tijd om daarvan te herstellen, want in de halve finale wordt het 'First to 4'-systeem gehanteerd. De enige taak voor Noppert was dus om 4 sets te pakken vóór Clayton dat deed.

LEES OOK: Dirk van Duijvenbode: ‘Danny Noppert gaat dit jaar gekke dingen doen’

In de 2e set kwam Noppert met 2-0 voor in legs, maar moest daarna wel een legje teruggeven aan Clayton: 2-1. De Nederlander hield vervolgens zijn eigen leg en won met 3-1. Oftewel: 1-1 in sets!

Clayton knalde er vervolgens wel volle bak overheen in de eerste 2 legs van set 3: 2-0. Noppert pakte knap een leg door 107 uit te gooien, maar set 3 was voor Clayton: 3-1 in legs, 2-1 in sets.

Een setje later was Noppert mega bezig. Hij kwam 2-0 voor in legs en leek de stand weer gelijk te kunnen trekken. Niets bleek minder waar. The Ferret draaide de score volledig om en pakte de set met 3-2! Nu was hij nog maar 1 set verwijderd van een finaleplek.

Als Nederlander hoop je dan nog dat Noppert 3 sets achter elkaar pakt, maar dromen werden in Leicester geen werkelijkheid. Clayton trok de 5e set van de wedstrijd naar zich toe: 4-1. In de finale zal hij het opnemen tegen Gerwyn Price of Stephen Bunting, die later vrijdagavond tegen elkaar in actie komen.