Kan Michael van Gerwen wel naar Londen vliegen? Engeland ligt plat door stakingen
i

ANP

Kan Michael van Gerwen wel naar Londen vliegen? Engeland ligt plat door stakingen

Marcel Roes • 15:28, 23-12-2022 / Laatste Update: 22:21, 11-12-2023

Michael van Gerwen heeft bij het WK darts in Londen de gewoonte dat hij Kerstmis thuis in Nederland doorbrengt. Kortom: hij vliegt naar Engeland, speelt een partijtje, gaat terug naar Noord-Brabant en vliegt na kerst weer de Noordzee over.

Maar gaat dat schema ditmaal ook vlekkeloos verlopen? In Engeland is het dagelijkse leven lamgelegd door allerlei stakingen. En juist rondom Kerstmis wordt de hoeveelheid stakingen enorm opgevoerd. De krant The Guardian heeft een heuse stakingskalender opgetuigd.

Ook op trainstations en vliegvelden worden stakingen verwacht. Dat betekent dat het erg lastig wordt om naar en binnen Engeland te reizen. Want door al die stakingen zullen meer mensen in een auto (of taxi) stappen, maar dat kan het wegennet natuurlijk niet aan. Dat worden ellenlange files. De metrolijnen blijven grotendeels open, al worden daar ook wat problemen verwacht.

Paspoortcontrole

Volgens de NOS beginnen vandaag de stakingen onder het personeel bij Londense luchthavens die de paspoortcontroles uitvoeren. De treinstakingen beginnen zaterdag.

Dirk van Duijvenbode zegt tegen de omroep: "Ik houd het nieuws in de gaten en bij slecht nieuws kom ik meteen deze kant weer op. Er zijn veel manieren om naar Londen te komen. Per vliegtuig, trein, auto of boot. En als dat allemaal niet lukt, zwem ik desnoods het kanaal over."

Twijfels

Raymond van Barneveld en Danny Noppert blijven het hele toernooi in Londen, althans, zolang ze niet zijn uitgeschakeld. Martijn Kleermaker twijfelt vanwege de stakingen over zijn plannen.

Wie geeft Mighty Mike en Aubergenius een lift?!