Kevin Doets begreep niets van boksje Michael Smith: 'Ik dacht, gast waar slaat dit op?'
i

PDC

Kevin Doets begreep niets van boksje Michael Smith: 'Ik dacht, gast waar slaat dit op?'

Pim Huberts • 19:53, 16-12-2023 / Laatste Update: 12:24, 08-01-2024

Kevin Doets maakte het regerend wereldkampioen Michael Smith erg lastig tijdens de openingsavond van het WK darts. De Nederlandse debutant verloor met 3-2 in sets van de Engelsman. Toen Doets de stand in sets gelijktrok naar 1-1 kreeg hij een boksje van Smith. "Ik dacht, gast waar slaat dit op?", vertelde hij aan het Algemeen Dagblad.

"We spelen tegen elkaar en op het moment zijn we even geen vrienden", zei hij verder. "Maar dat is denk ik zoals hij is."

Denigrerend

Ook Smith reageerde op het boksje. Was dat niet een beetje denigrerend? "Zo bedoelde ik het in ieder geval niet", vertelde hij in de persconferentie na de wedstrijd. "Het was een manier om te zeggen: goed gedaan. Ik waardeer goed spel. Vorig jaar toen Michael van Gerwen een 9-darter miste in de finale vond ik dat ook jammer. Dat is wie ik ben. Ik houd van mooi spel en respecteer mijn tegenstander."

3e ronde

Bully Boy moest als regerend wereldkampioen al direct spelen op de openingsavond van het WK. Omdat hij een geplaatste status heeft, was de wedstrijd tegen Doets een wedstrijd in de tweede ronde. Doets won eerder op die avond overtuigend van de Amerikaan Stowe Buntz. Smith speelt in de 3e ronde tegen Mike De Decker, Dragutin Horvat of Madars Razma.