Lekker debuut Kevin Doets op WK darts: klinkende zege op Stowe Buntz in eerste ronde
i

Getty Images

Lekker debuut Kevin Doets op WK darts: klinkende zege op Stowe Buntz in eerste ronde

Martijn Baars • 21:55, 15-12-2023 / Laatste Update: 02:06, 08-01-2024

De eerste wedstrijd van het WK darts 2024 is gewonnen door een Nederlander! Kevin Doets was heer en meester tijdens zijn debuut in Ally Pally. Hij won met 3-0 in sets van de Amerikaan Stowe Buntz. Lang kan Doets niet van zijn zege genieten, want later op de (vrijdag)avond moet hij ook nog tegen regerend wereldkampioen Michael Smith.

Doets pakte de eerste set zeer comfortabel. Hawkeye mocht beginnen en gooide meteen 180. Vervolgens kwam hij op een 60-finish en was ook die in 2 pijlen uit. Hij gooide gedurende de set 95 gemiddeld en pakte de set met 3-1 van de Amerikaan.

Dominant

De tweede set werd een beetje nerveuzer van beide darters. Vooral halverwege misten beide darters veel pijlen op hun dubbels. Toch was Doets de gelukkigste: met dubbel-10 pakte hij de voorsprong en even later gooide hij 86 uit met zijn laatste pijl voor de 2-0 voorsprong in sets.

112-finish

Met een 112-finish in leg 3 van de derde set pakte Doets ook in die set de voorsprong. Buntz hield nog wel zijn eigen leg (2-2), maar zag Doets daarna de wedstrijd cool afmaken.

Doets tegen Michael Smith

Doets speelt tijdens de laatste wedstrijd van vanavond ook nog tegen Michael Smith. Dat is de regerend wereldkampioen. Maar eerst kijken we nog naar Cameron Menzies - Rusty-Jake Rodriguez en Simon Whitlock tegen Paolo Nebrida. Volg alles in ons liveblog!

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Reactie Viaplay

Doets beloofde bij Viaplay dat zijn wedstrijd tegen Smith beter zou worden dan tegen Buntz. Hij verbaasde zichzelf dat hij 'kalm' was op het podium en geen last had van zenuwen. Dat was ook te zien. Want hij was cool op het podium. Toch moest hij even wat van zich af schreeuwen in de microfoon bij Arjan van der Giessen. Na een oerkreet in de Viaplay-microfoon kon hij genieten van zijn zege op Buntz.