Lisa Ashton wint (eindelijk) van een man op WK darts voor senioren
Lisa Ashton wint eindelijk van een man op een WK darts / Screenshot

Lisa Ashton wint (eindelijk) van een man op WK darts voor senioren

21:47, 15-02-2024 / Laatste Update: 21:50, 15-02-2024

Lisa Ashton heeft eindelijk van een man gewonnen op een WK darts. De 53-jarige dartster won in eerste ronde van het WK darts voor senioren. Ze versloeg Welshman Mike Huntley met 3-2 in sets.

Ashton stond vier keer op het officiële WK darts van de PDC, maar kwam daar nooit verder dan de laatste 96. Met een 74-finish gooide de 4-voudig wereldkampioen bij de vrouwen zich naar een historische overwinning. In de tweede ronde neemt ze het op tegenover landgenoot Scott Mitchell.

Het WK darts voor vijftig plussers wordt gehouden in Circus Tavern, de plek waar het PDC WK in haar beginjaren gespeeld werd. In de derde editie van het toernooi doen er voor het eerst geen Nederlanders mee. Eerder speelden Roland Scholten en Co Stompé voor de titel. De finale wordt komende zondag gespeeld.

TV-gids: hier kijk je naar het WK darts voor senioren mét John Henderson

18 februari 2024, 21:17

Het WK darts voor senioren is begonnen. Het toernooi voor vijftig plussers wordt tussen 15 en 18 februari voor de derde keer georganiseerd. Hoewel 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor eigenlijk al is gestopt, deed hij opnieuw mee met dit WK. Maar waar kun je dit WK zien?

Winnen van een man

Het is niet de eerste keer dat Ashton van een mannelijke darter wint op een tv-toernooi. In 2021 bereikte The Lancashire Rose de derde ronde van de UK Open door Aaron Beeney te verslaan.