Live WK darts | Razma, Cross en Mansell simpel door, wedstrijd van Berry van Peer maakt indruk
i

AP

Live WK darts | Razma, Cross en Mansell simpel door, wedstrijd van Berry van Peer maakt indruk

Martijn Baars • 16:55, 21-12-2023 / Laatste Update: 12:50, 07-01-2024

Berry van Peer gooide de mooiste wedstrijd van de middagsessie van donderdag 21 december op het WK darts. De Nederlander debuteerde in Ally Pally en hield zijn zenuwen knap onder controle tegen Luke Woodhouse. De partij werd een mooie thriller, die Van Peer in de beslissende set over de streep trok: 3-2. Verder wonnen Madars Razma, Mickey Mansell en Rob Cross hun partijen redelijk eenvoudig. Lees alles nog een keer rustig na in onderstaand liveblog.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan enkele seconden duren voordat het liveblog geladen is.

Mickey Mansell - Xiaochen Zong 3-0

We krijgen in de tweede ronde van het WK darts een Noord-Iers onderonsje. Mickey Mansell won namelijk redelijk eenvoudig van de Chinees Xiaochen Zong. Alleen de eerste set kreeg Mansell echt tegenstand. Daarna gaf Zong niet meer thuis. Mansell moet vrijdagmiddag meteen weer tegen zijn landgenoot Brendan Dolan.

Berry van Peer - Luke Woodhouse 3-2

In een ware thriller won Berry van Peer bij zijn debuut op het WK darts van de Engelsman Luke Woodhouse. De Nederlandse darter had de hele wedstrijd 'last' van Woodhouse, die de wedstrijd spannend hield en ook goed stond te gooien. Behalve de laatste en beslissende set. Ineens was Woodhouse het helemaal kwijt en kon Van Peer het makkelijk met 3-0 uitgooien voor de 3-2 zege. In de tweede ronde speelt hij zaterdagavond tegen het Noord-Ierse talent Josh Rock.

Madars Razma - Mike De Decker 3-1

De tweede (van 4) Belg ligt alweer uit het WK darts en dat was onnodig. Mike De Decker gooide niet wat hij kon tegen Madars Razma en miste vooral veel pijlen op z'n dubbels. Dat kostte hem uiteindelijk de kop tegen de Let, die voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd won op het WK darts. Razma was zelf ook niet fantastisch en zal in de derde ronde echt veel beter moeten, want dan wacht regerend wereldkampioen Michael Smith.

Rob Cross - Thibault Tricole 3-0

Over de laatste wedstrijd van de middagsessie hoeven we weinig te zeggen. Tricole had in de eerste twee sets kansjes om het Cross moeilijk te maken, maar miste alsnog veel te veel. Cross kon de Fransman eenvoudig opvegen en zich melden voor de derde ronde. Daarin speelt hij tegen de winnaar van Jose De Sousa-Jeffrey de Graaf.