Live WK darts | Ricky Evans gooit Nathan Aspinall uit toernooi, Van Peer naar 3e ronde
i

PDC

Live WK darts | Ricky Evans gooit Nathan Aspinall uit toernooi, Van Peer naar 3e ronde

Pim Huberts • 21:24, 23-12-2023 / Laatste Update: 05:38, 05-01-2024

Berry van Peer speelt op de laatste speelavond van het WK darts voor Kerstmis. De Nederlander neemt het op tegen Josh Rock. Daarnaast zullen onder meer Stephen Bunting en Nathan Aspinall voor het eerst in actie komen dit WK. Volg zaterdag de avondsessie van het WK darts live via ons liveblog:

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan een paar seconden duren voordat het liveblog geladen is.

Ryan Searle 3-1 Tomoyo Goto

Ryan Searle heeft zijn ervaring laten spreken. De Engelsman gooide verre van perfect, maar stond er op de momenten dat het echt moet. In de eerste set was de Japanner nog niet wakker, hij gooide amper 70 gemiddeld. Maar daarna werd het een echt gevecht. Tweemaal eindigde de set in 3-2 in legs, maar Searle won uiteindelijk toch: 3-1 in sets. In de 3e ronde speelt hij tegen Joe Cullen.

Berry van Peer 3-1 Josh Rock

Berry van Peer stoomt door naar de 3e ronde van het WK darts. De Nederlander verrast door de geplaatste Josh Rock te verslaan. 'Bionic' was de gehele wedstrijd heer en meester. Hij leek zelfs even met 3-0 in sets te winnen, maar een gefrustreerde Rock kwam terug. Mede door goede finishing speelt Van Peer na de kerst tegen Damon Heta.

Stephen Bunting 3-0 Ryan Joyce

Stephen Bunting had geen enkele moeite met Ryan Joyce. En dat kwam niet per se omdat zijn landgenoot super slecht was. Bunting was simpelweg enorm sterk. 'The Bullet' gooide een gemiddelde van dik 107. Tijdens de eerste set zat hij hier nog flink boven. In de volgende ronde speelt hij tegen Florian Hempel.

Ricky Evans 3-0 Nathan Aspinall

Misschien wel de grootste verrassing van deze speelavond. Ricky Evans gaf de als 6e geplaatste Nathan Aspinall geen enkele kans. Hij gaf zijn landgenoot slechts 2 legs. 'Rapid Ricky' speelt in de volgende ronde tegen Daryl Gurney