Live WK darts | Wright en Wade weten tegenstander, Cullen naar 3e ronde

getty images

Noah Hoogenboezem • 16:01, 17-12-2023 / Laatste Update: 20:13, 08-01-2024

Ondanks zijn nederlaag was Lourence Ilagan toch wel de smaakmaker van deze middagsessie op dag 3 van het WK darts. Uiteindelijk was Matt Campbell met 3-2 te sterk voor de Filipijn. Verder gingen Ricky Evans en Jim Williams eenvoudig naar de 2e ronde. Cullen sloot de middag af tegen Darren Penhall. Penhall kon niet zijn goede spel meenemen van zijn eerste wedstrijd tegen Jules van Dongen. Cullen wint met 3-0 en voor Penhall lijkt dit zijn laatste wedstrijd te zijn geweest op het wereldpodium. Check ons liveblog hieronder, waarin we van alle vier de wedstrijden verslag deden.

UPDATE: wil je ook de avondsessie live volgen? Dan kan dat via ons verse liveblog van de oranje-avond!

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan een paar seconden duren voordat het liveblog geladen is.

Ricky Evans-Simon Adams 3-0

Ricky Evans heeft een eenvoudige overwinning geboekt in de 1e ronde van het WK darts. ‘Rapid Ricky’ had in de 1e set wat moeite met de Zuid-Afrikaan, maar uiteindelijk won hij set 2 en 3 allebei met 3-0. Evans speelt nu de laatste wedstrijd voor de kerst tegen de World Matchplay-kampioen, Nathan Aspinall.

Jim Williams-Norman Madhoo 3-0

Peter Wright weet zijn tegenstander in de 2e ronde, namelijk Jim Williams. De Welshmen had in zijn eerste ronde geen moeite met Norman Madhoo. Williams won namelijk iedere set met 3-0. In de 3e set had hij nog last van een klein rekenfoutje, maar met een totale legscore van 9-0 mag ‘The Quiff’ tevreden zijn over de start van zijn WK.

Matt Campbell-Lourence Ilagan 3-2

Matt Campbell heeft met pijn en moeite gewonnen van Lourence Ilagan. Campbell stond 2-0 voor in sets toen hij 5 matchdarts mistte. De Filipijn profiteerde hier optimaal van door een mooie tops-tops-finish te gooien. Ook in de 4e set was het close en had Ilagan een 104-finish nodig om een 5e set af te dwingen. Het kruid leek toen verschoten te zijn en Campbell won de 5e set eenvoudig met 3-0 in legs. De Canadees speelt in de 2e ronde tegen James Wade.

Joe Cullen-Darren Penhall 3-0

Joe Cullen heeft de kerst overleefd. ‘The Rockstar’ heeft eenvoudig gewonnen van Darren Penhall, voor wie het toernooi al geslaagd was. Cullen kwam geen set in de problemen tegen de Australiër, nadat hij hem al in de eerste set brak. In sets daarna ging Cullen soeverein verder en eindigde hij met een gemiddelde van 93.41. Op zijn 14e WK komt hij mogelijk Ryan Searle tegen in de 3e ronde, na de kerst.