Live WK darts | Jules van Dongen kan naar huis, Chisnall naar 3e ronde
i

getty images

Live WK darts | Jules van Dongen kan naar huis, Chisnall naar 3e ronde

Jeroen Rooseboom • 17:22, 16-12-2023 / Laatste Update: 04:45, 08-01-2024

Na een zinderende eerste dag op het WK darts stond zaterdag de eerste middagsessie op het programma. Hierin speelde Jules van Dongen tegen Darren Penhall. De Amerikaanse-Nederlander verloor helaas met 3-1 in sets. Ook stond er een spannende kraker tussen Dave Chisnall en Cameron Menzies op de planning. Menzies had voor een stunt kunnen zorgen, maar vooral zijn dubbels lieten hem in de steek. Check in ons liveblog hoe de middagsessie verliep.

Lee Evans-Sandro-Eric Sosing 3-0

Lee Evans boekt een eenvoudige overwinning op Sandro-Eric Sosing. Hij wint met 3-1, 3-0 en 3-2. Hij neemt het morgenavond op tegen Luke Humphries, de topfavoriet voor de wereldtitel. Evans eindigt met een gemiddelde van 85.02, Sosing gooide slechts 75.59. Evans liet in de partij ook nog eens zien stalen ballen te hebben. Hij komt bij een 24-checkout terecht op dubbel 1. De Engelsman besluit er niet voor te gaan en gooit zichzelf 'dood' en dat terwijl zijn tegenstander op een finish van 123 staat. De Filipijn gooit hem echter niet, hij mist de laatste pijl op de bullseye. Via een enkele 12 en de dubbele 6 weet Evans de stand alsnog naar 1-1 te trekken.

Connor Scutt-Krysztof Kciuk 3-0

Na Luke Humphries weet ook Gerwyn Price zijn tegenstander. Hij ontvangt Connor Scutt in de tweede ronde. Scutt won eenvoudig met 3-0 van Krysztof Kciuk. Met een gemiddelde van 96 is Price gewaarschuwd, ze spelen maandagavond tegen elkaar. Scutt maakte indruk met zijn goede spel, ook de houding die hij liet zien viel te prijzen . Hij stond vrolijk te lachen en ging in een lekkere zwoeng naar de volgende ronde. Mocht hij winnen van Price, dan is hij ook zeker van het behoud van tourkaart.

Jules van Dongen-Darren Penhall 1-3

Jules van Dongen heeft met 3-1 verloren tijdens zijn WK-debuut tegen Darren Penhall. De Australische-Engelsman was net even beter dan Van Dongen die helaas moet afdruipen. Vooral in de laatste set laat de Amerikaan het liggen door veel dubbels te missen. Penhall gooide op het juiste moment, de juiste dingen. Van Dongen is daarmee de eerste Pro Tour-speler die verliest van een qualifier. Van Dongen verliest hiermee zijn tourkaart. Hij gaat in januari op Q-School een poging doen om zijn kaart terug te winnen.

Dave Chisnall-Cameron Menzies 3-1

Dave Chisnall heeft met 3-1 gewonnen van Cameron Menzies. De Schot was eigenlijk beter dan de Engelsman, maar de gemiste dubbels hebben Menzies genekt. Menzies kwam waanzinnig uit de startblokken en gooide een gemiddelde van boven de 100. Daarna begon het drama voor Menzies, hij mistte extreem veel dubbels en werd gebroken in de 3e set. In de 4e set kon hij nog terugkomen, maar toen kwamen daar nog eens 5 gemiste setdarts bij. Chisnall maakt het uiteindelijk af en komt met de schrik in de tweede ronde. In de volgende ronde komt hij mogelijk uit tegen Gian van Veen.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts