Live WK darts | Dirk van Duijvenbode ondanks 'geen last van blessure' toch uitgeschakeld op WK
i

PDC

Live WK darts | Dirk van Duijvenbode ondanks 'geen last van blessure' toch uitgeschakeld op WK

Martijn Baars • 17:00, 22-12-2023 / Laatste Update: 20:16, 04-01-2024

Dirk van Duijvenbode ligt uit het WK darts. De Nederlander, van wie verwacht werd dat hij sowieso vroeg klaar zou zijn in Ally Pally vanwege een slepende schouderblessure, verloor van Boris Krcmar. En dat was zelfs zonder dat hij écht last had van die schouder. Krcmar gooide gewoon erg goed. Gelukkig was er ook een beetje goed nieuws op het WK darts, want de Zweedse Nederlander Jeffrey de Graaf won wél en schakelde zelfs een geplaatste speler uit. Lees alles van de middagsessie van vrijdag 22 december nog eens rustig terug in onderstaand liveblog.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan een paar seconden duren voordat het liveblog geladen is.

Brendan Dolan - Mickey Mansell 3-2

De op papier saaiste wedstrijd bewees al meteen het tegendeel! De 'trage' Noord-Ieren Brendan Dolan en Mickey Mansell gooiden een fantastisch spannende wedstrijd. Allebei zaten ze rond de 95 gemiddeld en dat betekende dat de partij all the way ging. Diep in de verlenging kwam er een beslissende sudden death-leg aan te pas om de twee landgenoten te scheiden. Dolan won 'm uiteindelijk en hem zien we na kerst terug voor een partij in de derde ronde tegen Gerwyn Price.

Jeffrey de Graaf - Jose De Sousa 3-1

Wat een schitterende zege boekte Jeffrey de Graaf op de Portugees Jose De Sousa. De Zweedse Nederlander gooide in de vierde set een 10-darter, brak daarmee De Sousa en gooide vervolgens de set heel kalm uit. Daarmee schakelde hij de als 25e geplaatste De Sousa uit en wacht in de derde ronde (na kerst) voormalig wereldkampioen Rob Cross.

Krzysztof Ratajski - Jamie Hughes 3-1

Het was een wedstrijd om snel te vergeten tussen Jamie Hughes en Krzysztof Ratajski. De Pool verloor de eerste set verrassend aan Hughes, maar herpakte zich daarna en pakte alle 3 de sets op rij daarna. In de derde ronde treft Ratajski de winnaar tussen Jonny Clayton en Steve Lennon.

Boris Krcmar - Dirk van Duijvenbode 3-1

Het WK darts zit er alweer op voor Dirk van Duijvenbode. Ondanks dat hij de eerste set tegen Boris Krcmar nog fantastisch pakte met een gemiddelde van 108, lukte het hem daarna niet om die vorm door te zetten. Krcmar deed dat wel en veegde de Nederlander eigenlijk heel makkelijk op. De Kroaat was ijzersterk, zowel scorend als finishend en verdiende de zege eigenlijk ook gewoon. Zijn volgende tegenstander (in de derde ronde) is Gary Anderson.

Dirk van Duijvenbode over zijn blessure: