Live WK darts | 'Dark horse' Gary Anderson laat topvorm zien, Van Gerwen en Noppert kennen hun tegenstanders
i

Getty Images

Live WK darts | 'Dark horse' Gary Anderson laat topvorm zien, Van Gerwen en Noppert kennen hun tegenstanders

Martijn Baars • 00:45, 17-12-2023 / Laatste Update: 16:39, 05-01-2024

Gary Anderson tegen Simon Whitlock was een heerlijke afsluiter van dag 2 van het WK darts. Anderson wordt niet voor niks een 'dark horse' voor de wereldtitel genoemd. Hij won afgetekend met 3-0 van The Wizard. Eerder op de avond zagen we de tegenstanders van Michael van Gerwen en Danny Noppert bekend worden. Van Gerwen speelt in de tweede ronde tegen Keane Barry, Noppert tegen Scott Williams. Check ons liveblog hieronder, waarin we van alle vier de wedstrijden verslag deden.

Jamie Hughes - David Cameron 3-1

Jamie Hughes en David Cameron maakten er tijdens de openingswedstrijd een saaie bedoening van. De Engelsman won weliswaar met 3-1 in sets van de Canadees, maar de gemiddelden hielden niet over. Ze zaten allebei rond de 80. Vooral de vele gemiste dubbels van Cameron waren tekenend voor de wedstrijd. Hughes speelt op vrijdag 22 december tegen de Pool Krzysztof Ratajski.

Keane Barry - Reynaldo Rivera 3-1

Michael van Gerwen moest er lang op wachten, maar zijn tegenstander is eindelijk bekend. Keane Barry ergerde zich groen en geel aan zijn Filipijnse tegenstander Reynaldo Rivera maar zette zich daar net op tijd overheen. De Ier won met 3-1 en staat dinsdagavond 19 december tegenover Michael van Gerwen in de tweede ronde.

Scott Williams - Haruki Muramatsu 3-1

Danny Noppert moet in de tweede ronde van het WK darts tegen Scott Williams. Dat is het resultaat van de wedstrijd in de eerste ronde tussen Williams en zijn Japanse tegenstander Haruki Muramatsu. De Nederlander weet nu alvast: Williams gaat er alles aan doen om het publiek mee te krijgen en er een showtje van te maken. Zet het dus in je agenda: donderdag 21 december in de avond.

Gary Anderson - Simon Whitlock 3-0

Het was bijna zielig, zoals Simon Whitlock werd afgedroogd in de tweede ronde van het WK darts. Hij had gewoon de enorme pech dat hij tegenover Gary Anderson stond. Die heeft in een jaar altijd zijn zinnen gezet op 1 toernooi en dat is het WK. Met bijna 100 gemiddeld gooide hij de arme Whitlock naar huis. Het werd 3-0 in sets. Na de kerst zien we Anderson pas weer terug, dan speelt hij mogelijk tegen Dirk van Duijvenbode (als de Nederlander zijn tweede ronde tenminste wint...).

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts