Live WK darts | Jermaine Wattimena én Niels Zonneveld door, Luke Humphries zonder indruk te maken ook
i

Getty Images

Live WK darts | Jermaine Wattimena én Niels Zonneveld door, Luke Humphries zonder indruk te maken ook

Martijn Baars • 23:15, 17-12-2023 / Laatste Update: 06:11, 05-01-2024

De eerste 'oranje-avond' op het WK darts was zeer succesvol. Na Kevin Doets op de openingsavond van het WK darts, was het zondagavond de beurt aan Niels Zonneveld en Jermaine Wattimena. Vooral de prima zege van Wattimena op Fallon Sherrock was indrukwekkend. Hij bleef goed presteren onder de grote druk op zijn schouders. Ook Zonneveld won, al was het bij hem niet goed. Maar winnen telt, zeker voor hem. Luke Humphries ging ook met groot gemak door naar de volgende ronde, al lag dat meer aan zijn tegenstander. Lees hieronder in ons liveblog nog eens terug wat er in de avondsessie gebeurde.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan een paar seconden duren voordat het liveblog geladen is.

Florian Hempel - Dylan Slevin 3-1

De vele Duitsers in Ally Pally konden hun geluk op zondagavond. De eerste Duitser die in actie kwam op het WK darts, ging meteen door naar de tweede ronde. Florian Hempel begon een beetje zenuwachtig aan zijn wedstrijd tegen Dylan Slevin, maar de 33-jarige Duitser herpakte zich. Na een 1-0 achterstand in sets won Hempel drie sets op rij en plaatste hij zich voor de tweede ronde. Daarin moet hij tegen Dimitri van den Bergh. Van de Belg won Hempel twee jaar geleden op het WK...

Niels Zonneveld - Darren Webster 3-1

Hij begon goed, maar eindigde slecht. Toch telt de zege het allerzwaarst. Voor het eerst op een WK darts wint Niels Zonneveld een wedstrijd. Dat doet hij met 79 gemiddeld, maar wie boeit dat iets?! Hij speelt in de volgende ronde tegen Ross Smith.

Jermaine Wattimena - Fallon Sherrock 3-1

De druk lag volledig bij Jermaine Wattimena in zijn eersterondepartij tegen Fallon Sherrock. Het publiek was voor zijn vrouwelijke tegenstander en hij wist ook dat alle ogen op hem gericht waren. Toch ging hij knap om met die druk. Ook al verloor hij de eerste set, hij bleef kalm en gooide zijn eigen wedstrijd. Hij is dus door naar de volgende ronde!

Luke Humphries - Lee Evans 3-0

Luke Humphries hoefde zich nauwelijks druk te maken in zijn eerste wedstrijd op het WK. Dat deed zijn tegenstander Lee Evans meer dan genoeg. Evans had heel veel kansen om het Humphries moeilijk te maken, maar miste alle belangrijke pijlen om legs en vooral sets te pakken. 'Cool Hand' kon dus de cruise control aanzetten en met een matig potje naar de volgende ronde.