Live WK darts | Raymond van Barneveld wint, Jermaine Wattimena verliest
i

getty images

Live WK darts | Raymond van Barneveld wint, Jermaine Wattimena verliest

Martijn Baars • 00:09, 23-12-2023 / Laatste Update: 21:57, 04-01-2024

We moesten er precies een week op wachten, maar vanavond was hij eindelijk aan de beurt. Raymond van Barneveld speelde zijn 1e partij op dit WK darts tegen Radek Szaganski. Hij wist de Pool met 3-1 te verslaan. De Belg Dimitri van den Bergh heeft zijn 1e wedstrijd al verloren. De Duitser Florian Hempel was met 3-2 te sterk. Jermaine Wattimena speelde de 2e partij van de avond. Hij verloor met 3-1 van Martin Schindler. De avond werd afesloten door Chris Dobey en William O'Connor. Ze wisten er een spannende partij van te maken. Uiteindelijk trok Dobey aan het langste eind, hij won met 3-2. Check het liveblog om te zien hoe de avond verliep.

Dimitri van den Bergh-Florian Hempel 2-3

Florian Hempel heeft Dimitri van den Bergh verslagen op het WK darts. De Duitser stond met 2-0 in sets achter, maar wist zich knap terug te vechten in de partij. Hij wint met 3-2 van Van den Bergh die vorig jaar de halve finale haalde op het WK darts. De Belg miste zelf 3 matchdarts.

Martin Schinder-Jermaine Wattimena 3-1

Jermaine Wattimena is uitgeschakeld op het WK darts. Hij veloor met 3-1 van Martin Schinder. De Duitser stond degelijk te gooien en was simpelweg gewoon de betere van de 2. Wattimena deed bij een 2-0 achterstand nog wat terug door de 3e set te winnen. Daarna leek het verzet gebroken en pakte Schindler de overwinning. Hij speelt in de volgende ronde tegen Scott Williams.

Raymond van Barneveld-Radek Szaganski 3-1

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de 3e ronde van het WK darts. Hij won met 3-1 in sets van Radek Szaganski. 'Barney' begon goed aan de partij en wist daarna solide door te gaan. Szaganski kwam in de 4e set nog dichtbij, maar Van Barneveld wist de set met 3-1 te winnen. Hij speelt na de kerst tegen Jim Williams voor een plek in de 4e ronde.

Chris Dobey-William O'Connor 3-2

Chris Dobey en William O'Connor zorgde voor een heerlijk toetje op dag 8 van het WK darts. Ze haalde allebei een hoog niveau en de wedstrijd zal vol breaks. Geen 1 speler wist zijn eigen set te houden en ze wonnen allebei telkens de set van de ander met 3-1. Gelukkig voor Dobey begon hij niet aan de partij, waardoor hij O'Connor dus 3 sets kon breken. Hij won met 3-2.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan enkele seconden duren voordat het liveblog hieronder geladen is.