Live WK darts | Richard Veenstra gunt Kim Huybrechts geen leg, ook Clayton en Gurney door
i

Getty Images

Live WK darts | Richard Veenstra gunt Kim Huybrechts geen leg, ook Clayton en Gurney door

Noah Hoogenboezem • 14:50, 23-12-2023 / Laatste Update: 21:15, 07-01-2024

Richard Veenstra speelde vanmiddag tegen Kim Huybrechts. Hij had totaal geen moeite met de Belg en won met 3-0 in sets. Verder won Pietreczko van Callan Rydz en wist Jonny Clayton de Ierse Steve Lennon uit te schakelen. In de laatste wedstrijd van de middag kwam Steve Beaton in actie. 'The Legend' wist niet te stunten en verloor van Daryl Gurney. Bekijk hoe de middagsessie van zaterdag 23 december verliep via ons liveblog!

Kim Huybrechts-Richard Veenstra 0-3

Richard Veenstra zou op voorhand een moeilijke kluif hebben aan Kim Huybrechts. Dit viel echter heel erg mee. De Belg liet totaal niet zien wat hij kan en hij wist letterlijk geen dubbel te gooien. Veenstra won met 3-0 in sets. In elke set was Veenstra met 3-0 te sterk voor Huybrechts.

Callan Rydz-Ricardo Pietreczko 2-3

We zagen eigenlijk de Callan Rydz die we al het hele jaar zien. Gefrustreerd en boos op zichzelf. Nadat hij de 1e set verloor liep hij vloekend en tierend van het podium af. Hij wist nog knap tot 2-2 in sets te komen, maar daarna kon Ricardo Pietreczko laten zien uit welk hout hij gesneden is. Hij won de laatste set met 3-0 en gaat naar de 3e ronde van het WK darts.

Jonny Clayton-Steve Lennon 3-1

Jonny Clayton leek aan het begin van de partij moeite te krijgen met Steve Lennon. De Ier won de 1e set en stond beter te spelen. Uiteindelijk krijgen ze allebei erg veel moeite op de dubbels. Lennon alleen ietsjes meer dan Clayton. Dat betekende dat Clayton aan het langste eind trok en met 3-1 wist te winnen.

Daryl Gurney-Steve Beaton 3-1

Daryl Gurney mocht dan ook eindelijk aan zijn WK beginnen. Hij speelde tegen Steve Beaton, de 'Bronzed Adonis' maakte van de week bekend dat hij zijn laatste dartjaar in gaat. Gurney was veruit de betere speler en kwam snel op een 2-0 voorsprong in sets. Beaton deed nog wat terug door de 3e set te winnen, maar in de 4e set liet 'Superchin' weer zijn klasse zien. De Noord-Ier sloot af met een heerlijke 132 en 136-finish. Hij gaat naar de 3e ronde.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan een paar seconden duren voordat het liveblog geladen is.