Live WK darts | James Wade eerste geplaatste speler die uitgeschakeld is, schitterende comeback Jeffrey de Graaf
i

Getty Images

Live WK darts | James Wade eerste geplaatste speler die uitgeschakeld is, schitterende comeback Jeffrey de Graaf

Martijn Baars • 14:07, 19-12-2023 / Laatste Update: 01:53, 05-01-2024

Het was genieten tijdens de middagsessie van dinsdag 19 december. Vooral de partij van Jeffrey de Graaf was fijn om naar te kijken. De Zweedse Nederlander kwam 2-0 in sets achter tegen Ritchie Edhouse, zag de Engelsman zelfs een matchdart missen om 3-0 te winnen en gooide vervolgens alles raak. De comeback maakte hij compleet: De Graaf won met 3-2. Daarna werd de tegenstander van Dirk van Duijvenbode bekend. James Wade werd de eerste geplaatste speler die uitgeschakeld werd. Lees in het liveblog hieronder alles terug van deze sessie.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan enkele seconden duren voordat het liveblog geladen is.

Tomoya Goto - Ian White 3-1

Een sensatie op de dinsdagmiddag: de Japanner Tomoya Goto schakelt Ian White uit. De ervaren Engelsman had ook makkelijk met 3-0 kunnen winnen, maar hij miste veel pijlen op setwinnende dubbels. Goto gooide de hele wedstrijd heel goed en strafte alle fouten van White af. Goto speelt op zaterdagavond tegen Ryan Searle in de tweede ronde.

Jeffrey de Graaf - Ritchie Edhouse 3-2

Een ware WK-thriller in Ally Pally tussen Jeffrey de Graaf en Ritchie Edhouse. De Engelsman kreeg 1 pijl om de wedstrijd met 3-0 in sets te winnen, maar de Nederlandse Zweed zag dat Edhouse die pijl miste en knokte zich vervolgens helemaal terug. Hij won de wedstrijd heel knap alsnog met 3-2 in sets. Een echte comeback van jewelste. Jose De Sousa is zijn tegenstander in de tweede ronde.

Boris Krcmar - Keegan Brown 3-1

Keegan Brown gooide 1 set lang 100 procent op z'n dubbels, maar daarna was het klaar voor de Engelsman. Hij kwam scorend veel tekort om de Kroaat Boris Krcmar bij te houden. Set 2 en 3 gingen met 3-0 naar Krcmar, waarna ook set vier een prooi was voor de Kroaat. Hij staat vrijdagmiddag tegenover Dirk van Duijvenbode in de tweede ronde.

Matt Campbell - James Wade 3-2

James Wade is de eerste geplaatste speler die voor de kerst al uitgeschakeld is. De Engelsman, als 13e geplaatst dit WK, verloor met 3-2 van de Canadees Matt Campbell. Wade kwam nog met 2-1 in sets voor, maar Campbell liet niet los. In de beslissende set gaf Wade niet meer thuis, waardoor Campbell na de kerst terugkomt voor de derde ronde. Hij speelt daarin tegen Andrew Gilding óf de winnaar van Luke Littler-Christian Kist.