Luke Humphries deelt stootje uit aan z'n concurrentie: 'Ik ben nu de beste darter van de wereld'
i

PDC

Luke Humphries deelt stootje uit aan z'n concurrentie: 'Ik ben nu de beste darter van de wereld'

Martijn Baars • 10:54, 24-11-2023 / Laatste Update: 22:52, 05-01-2024

Luke Humphries won vorige week nog de Grand Slam of Darts en nu staat hij alweer klaar voor het volgende televisietoernooi. De Engelse darter is dit jaar in topvorm en won naast de Grand Slam ook al de World Grand Prix en is dus misschien wel de topfavoriet voor ook de eindzege in Minehead dit weekend.

"Misschien ben ik op dit moment wel de beste speler van de wereld", zegt Humphries voorafgaand aan het toernooi tegen de PDC. "Maar die status verandert de hele tijd, omdat we in een tijd leven waar er zóveel goeie darters zijn. Volgende week kan ik ineens de op een na beste zijn, of zelfs de nummer 3. Als Gerwyn Price of Michael van Gerwen dit weekend ineens weer een titel pakt, ben ik niet meer de beste."

Ineens 2 major-titels rijker

Humphries speelt als nummer 4 van de wereld en als nummer 7 geplaatste speler tegen Martin Lukeman op vrijdagavond als allerlaatste op de Main Stage. Met 2 grote titels op zak is de druk er wel even af bij Humphries. "Als je die eerste titel eenmaal gewonnen hebt, ga je zo makkelijk door daarna. Het is niet voor niks dat ik de afgelopen 5 jaar geen major-titel won en nu ineens 2 in de tijdspanne van 2 weken."

Michael van Gerwen

Van Gerwen is 1 van die favorieten voor de eindzege op de Players Championship Finals. Hij is niet blij hoe het de laatste tijd gaat. "Ik had het beter kunnen en moeten doen op de recente televisietoernooien. Daar kan ik alleen mezelf de schuld van geven. Maar ik kan ook niet altijd op m'n best zijn."

Al een jaar geen ranking major gewonnen

De Nederlandse darter heeft al een jaar geen ranking major-titel gewonnen. De laatste was vorig jaar rond deze tijd, de Players Championship Finals waar hij nu dus weer staat. "Terugkijken heeft geen zin, dat levert je geen prijzen op. Maar ik voel me nu goed, relaxt en ben volledig gefocust op het hele belangrijke slot van het seizoen."

Van Gerwen speelt vóór Humphries op de Main Stage tegen Callan Rydz in de eerste ronde.