Luke Humphries komt met de schrik vrij in kwartfinale Players Championship Finals
i

PDC

Luke Humphries komt met de schrik vrij in kwartfinale Players Championship Finals

Martijn Baars • 17:53, 26-11-2023 / Laatste Update: 23:58, 07-01-2024

James Wade liet Luke Humphries, de beste darter van dit moment, zondagmiddag flink zweten. The Machine had de kansen om voor een verrassing te zorgen op de Players Championship Finals, maar miste verrassend zijn dubbels toen de zege dichtbij kwam. Humphries zweette, maar liet Wade niet meer glippen toen hij op 8-7 voorsprong kwam. Cool Hand won met 10-7.

Wade pakte halverwege de wedstrijd het heft in handen. Hij finishte als een bezetene en liet Humphries telkens wachten op zijn eigen finishes. Pas in de 13e leg kwam Wade daardoor voor het eerst op voorsprong: 7-6. Daarna sloegen de zenuwen toe bij beide mannen. Op 7-7 misten ze allebei ineens 'makkelijke' dubbels, maar Humphries ging het beste om met die bibberleg: 8-7.

Dat was het einde van de vechtlust van Wade, die eigenlijk zelf op 8-7 had moeten komen. Humphries gooide 5 perfecte pijlen in de daaropvolgende leg, kwam op 9-7 en gooide even later de wedstrijd uit.

Halve finales

Humphries speelt zondagavond in de halve finale tegen Ryan Joyce. De andere halve finale gaat tussen Michael van Gerwen en Gabriel Clemens.