Luke Littler gooit meteen een 9-darter op eerste dag Players Championship
Luke Littler / Getty Images

Luke Littler gooit meteen een 9-darter op eerste dag Players Championship

17:12, 12-02-2024 / Laatste Update: 20:34, 12-02-2024

Luke Littler heeft Players Championship 1 direct een 9-darter gegooid. Hij gooide de negen perfecte pijlen in een duel met de Italiaan Michele Turetta.

Hij won overtuigend (6-1) van Turetta. Sterker nog: The Nuke won de wedstrijd door die 9-darter te gooien. Op dezelfde dag gooide hij bijna nóg een 9-darter, maar miste hij de D12. De 17-jarige Engelsman haalde in januari nog de finale van het WK.

Dagwinst

Littler debuteerde maandag in de Pro Tour en won meteen. In de finale won hij met 8-7 van Ryan Searle, waardoor hij Players Championship 1 op zijn naam mocht schrijven.

Primeur voor Michele Turetta

Ook voor Turetta was het een mooie maandag. Hij won in de eerste ronde van Dave Chisnall en werd zo de eerste Italiaan ooit die een vloerwedstrijd bij de PDC won in het darten.

Primeur in dartswereld: eerste Italiaanse zege ooit bij een vloertoernooi van PDC

12 februari 2024, 14:42

De naam Michele Turetta zal bij de meeste dartsliefhebbers niet gelijk een belletje doen rinkelen, maar de Italiaan heeft zich buitengewoon goed gepresenteerd in de sport. Bij zijn eerste wedstrijd van de Players Championships, de vloertoernooien bij het darts, pakte hij gelijk zijn eerste zege. Dat deed hij tegen de hoogst geplaatste speler.