Luke Littler snapt niets van verhaal over zijn vriendin: 'Dat is verzonnen door de pers'

Luke Littler snapt niets van verhaal over zijn vriendin: 'Dat is verzonnen door de pers'

09:04, 28-01-2024 / Laatste Update: 09:31, 28-01-2024

Luke Littler verloor zaterdag in de finale van de Dutch Darts Masters met 8-6 van Michael van Gerwen. De 17-jarige Littler maakt een bizarre maand mee: hij verloor de WK-finale, won de Bahrein Darts Masters en kreeg ook nog een uitnodiging voor de Premier League. Ineens was hij wereldnieuws en dat heeft ook zijn nadelen.

Volgens Littler, die in Den Bosch voor het eerst sinds de WK-finale weer verloor, zijn een aantal dingen door de pers over zijn leven enorm opgeblazen of zelfs verzonnen. Dat vertelt hij tegen The Guardian. Zo ging het verhaal dat hij tijdens het WK elke dag kebab zou eten, maar daar is niets van waar: "Ik heb er een genomen na mijn eerste zege, maar daarna twee weken lang niet." 

Toch heeft het wel een voordeel, want een goede vriend van hem heeft een afhaalzaak en die loopt erg goed sinds Littler zijn run op het WK: "Ze hebben daar zelfs de Luke Wrap."

Vriendin

Ook was er heel wat te doen over de vriendin van Littler. Zij is met haar 21 jaar een stuk ouder dan de darter en dat deed wat wenkbrauwen fronsen. Daar had Littler het moeilijk mee: "Op de eerste dag kwam dat wel binnen. Je leert uiteindelijk dat het alleen maar belangrijk is dat je samen blij bent. Dat is het enige dat uitmaakt."

Littler zou zijn vriendin via het spel FIFA hebben ontmoet, maar ook dat is helemaal niet waar: "Dat was een vreemd verhaal dat de pers verzonnen heeft. We hebben elkaar ontmoet tijdens de Development Tour in Leicester en zijn later tijdens een toernooi in Milton Keynes bevriend geraakt."

Druk jaar

Littler gaat een zwaar jaar tegemoet. Dit wordt pas zijn eerste volledige jaar bij de PDC en hij gaat ook nog eens elke week in de Premier League spelen tegen alle grote namen: "Het wordt mijn eerste jaar als prof en ik wil zoveel doen als ik kan. Ik weet dat iedereen mij nu wil verslaan, maar ik wil ook van hen winnen."

Littler maakt donderdag zijn debuut in de Premier League met een wedstrijd tegen wereldkampioen Luke Humphries. Littler zal ook nog een keer in Nederland te zien zijn, want op 18 april komt de Premier League naar Rotterdam Ahoy.