Michael van Gerwen neemt in Den Bosch revanche op Luke Littler en wint Dutch Darts Masters
© PDC Darts

Michael van Gerwen neemt in Den Bosch revanche op Luke Littler en wint Dutch Darts Masters

23:15, 27-01-2024 / Laatste Update: 23:26, 27-01-2024

Michael van Gerwen heeft de TOTO Dutch Darts Masters gewonnen. Hij versloeg Luke Littler in de finale met 8-6. Het was de eerste titel voor Van Gerwen in 2024, uitgerekend in 'zijn achtertuin' in Den Bosch. Van Gerwen nam revanche voor de verloren eindstrijd een week eerder bij de Bahrein Darts Masters.

Littler kwam goed uit de startblokken en wist Van Gerwen al vroeg in de partij te breken. Van Gerwen deed dat al snel terug en wist mede daardoor met een 4-3 voorsprong de pauze in te gaan. Mighty Mike begon de partij, dus daarom stond hij voor.

Na de pauze bleven ze hun eigen legs houden. Littler kreeg meer kansen in de legs van Van Gerwen dan andersom. De jonge Engelsman kreeg zelfs pijlen om naar 7-6 te breken, maar in plaats daarvan kwam de Nederlander op één leg van de zege. Van Gerwen gooide in leg veertien waanzinnig en sleepte via een 85-finish de toernooiwinst binnen.

Van Gerwen wint hiermee de Toon Greebe Trophy, vernoemd naar de darter Toon Greebe. Hij overleed vorig jaar op 35-jarige leeftijd en kende Michael van Gerwen goed.

Programma & uitslagen Dutch Darts Masters

Halve finales
Luke Littler - Gerwyn Price 7-4
Michael van Gerwen - Gian van Veen 7-4

Finale
Luke Littler - Michael van Gerwen 6-8