Zo bereidt Luke Littler zich voor op finale WK darts: 'Omelet als ontbijt, pizza voor lunch'

PDC

Noah Hoogenboezem • 09:35, 03-01-2024 / Laatste Update: 22:07, 05-01-2024

Dartsensatie Luke Littler staat in de finale van het WK darts! Maar hoe bereidt een jongen van 16 zich eigenlijk voor op zo'n finale? De Engelsman was duidelijk: een ham-kaas-omelet in de ochtend en een pizza als lunch. Sterker nog: Littler geeft aan dat dat zijn standaardroutine is.

In de finale neemt de 16-jarige Luke The Nuke het op tegen Luke Humphries. Er werd hem gevraagd wat hij doet om zich optimaal voor te bereiden op zo'n finale, die hem 500.000 pond op kan leveren. "Ik doe gewoon wat ik altijd doe", reageerde hij op de persconferentie, waar The Daily Mail aanwezig was.

"In de ochtend ga ik voor een omelet met ham en kaas. Daarna kom ik hier (Ally Pally, red.), eet een pizza en gooi ik een rondje op het bord. Dat is wat ik tot nu toe elke dag heb gedaan."

Eerder dit toernooi gaf Littler al zijn liefde voor kebab aan, wat hem op een mooie belofte kwam te staan. Kebhouze, een Engelse kebabketen, belooft hem voor zijn leven gratis kebab als hij het WK darts wint.

Cross verslagen

Gisteren won Littler, ongetwijfeld met datzelfde dieet, in de halve finale van Rob Cross. "Het is gestoord", zei Littler bij Viaplay na de halve finale tegen Cross. Littler zag zijn finaleplek niet aankomen: "Ik wilde gewoon een potje winnen, zodat ik na de kerst nog in het toernooi zat. Verder had ik geen doelen tijdens dit WK. Het kan morgen alleen maar beter worden."

Irritatie

Littler verloor de eerste set en Cross kreeg zelfs een pijl om op een 2-0-voorsprong te komen, maar dat had Littler niet eens doorgehad: "Dat wist ik niet! Als hij die had gegooid dan had ik moeten vechten." Wel was hij wat geïrriteerd tijdens het begin van de partij: "Het ging niet zoals ik wilde, maar ik heb een routine om na de eerste set op het podium te blijven. Dat deed ik nu ook."

Gemiddelde van 106

Littler gooide net als in de eerste ronde een gemiddelde van 106: "Rob gooide ook een gemiddelde van boven de 100, dus het was een goede partij. Ik ben blij dat ik als winnaar eruit ben gekomen."