🎥​ | Martijn Kleermaker en Michael van Gerwen kunnen wel lachen na 'eerste klas zaadpot'

Martijn Baars • 09:01, 15-11-2023 / Laatste Update: 15:55, 05-01-2024

Martijn Kleermaker stond weer als vanouds te lachen bij Arjan van der Giessen, na afloop van zijn laatste Grand Slam of Darts-partij tegen Michael van Gerwen. Ondanks zijn 5-4 nederlaag, was hij een stuk gemoedelijker dan na de verloren pot tegen Fallon Sherrock. Toen kon hij z'n tranen niet binnenhouden. Nu veel makkelijker.

"Ik sta er niet zo sukkelig bij als de vorige keer", lachte Kleermaker, wijzend op dat interview van vorige keer. "Ahjoh, het is wat het is. Als je in alle 3 de partijen kansen krijgt maar ze niet pakt, dan verdien je het ook niet om de poule door te komen."

'Zaadpot eerste klas'

Tegen Van Gerwen kwam Kleermaker nog 4-2 voor en leek een zege binnen handbereik. Maar Kleermaker zelf zag dat niet zo. "Het liep voor geen meter. M'n triples vielen niet, het was echt zoeken. Ook de switch naar de 19 liep voor geen klote. Het was wat dat betreft een echte zaadpot eerste klas."

Van Gerwen: 'Lag puur aan m'n instelling'

Volgens Van Gerwen was het een zaadpot, vooral door z'n eigen instelling. Dat zei de Nederlander eerlijk na afloop tegen Viaplay. "Ik begin veel te ontspannen aan de wedstrijd. Er stond toch niks meer op het spel. Maar ik moet zo'n wedstrijd gewoon meteen hard invliegen."