Michael van Gerwen afgepoetst door Luke Humphries in finale German Darts Grand Prix
© PDC Darts

Michael van Gerwen afgepoetst door Luke Humphries in finale German Darts Grand Prix

22:18, 01-04-2024 / Laatste Update: 22:26, 01-04-2024

Luke Humphries is de terechte winnaar van de German Darts Grand Prix. De nummer een van de wereld en huidig wereldkampioen overklaste Michael van Gerwen in de finale van het toernooi in München. Met een gemiddelde van 112,66 won hij overtuigend van de Nederlander: 8-1.

Humphries scoorde gemiddeld hoger dan 132. Van Gerwen hing zo rond de 100. Cool Hand Luke gooide één 15-darter, de rest van zijn winnende legs gingen in minder pijlen. Zo gooide Humphries bijvoorbeeld ook twee keer een 11-darter. Van Gerwen stond erbij en keek er naar. Hij zag dus ook dat zijn collega een fantastische 170-finish in het bord kletterde.

Van Gerwen hield zich dus niet aan zijn woord. In de middag beloofde hij na zijn overwinning op Joe Cullen dat hij het toernooi wilde winnen voor zijn jarige zoontje. Dat lukte dus niet, al was het lastig opboksen tegen de superieure Humphries.

"Op dit moment in zijn carrière weet je dat je heel goed moet zijn om hem te verslaan. In het begin had ik wat kansen, maar mijn scores waren niet goed genoeg. Op dit moment is hij de beste speler", was Van Gerwen eerlijk na afloop. "Dat houdt ooit een keer op, weet hij ook. Wij moeten ervoor zorgen om terug aan de top te komen. Hij speelde geweldig, dat moet ik toegeven."

Prijzengeld Euro Tour

Humphries won zo zijn zesde Euro Tour-toernooi en kwam daarmee op gelijke hoogte met Michael Smith en Dave Chisnall. Van Gerwen kon het toernooi voor de 37e keer winnen, maar werd dus de runner-up. Dat was al de twaalfde keer voor de Nederlander.

Humphries mag ook 30.000 pond bijschrijven op de PDC Order of Merit. Hij scherpte zijn koppositie nog even wat verder aan. Van Gerwen ging met 12.000 pond naar huis, waar hij zijn zoontje kan gaan feliciteren.