Michael van Gerwen doet oproep bij Viaplay: 'Wie heeft de knuffel van mijn kind gevonden?'
i

PDC

Michael van Gerwen doet oproep bij Viaplay: 'Wie heeft de knuffel van mijn kind gevonden?'

Martijn Baars • 22:27, 15-12-2023 / Laatste Update: 08:31, 07-01-2024

Michael van Gerwen zit vrijdagavond als analist aan de desk bij Viaplay en dat gaat vooral grappend en grollend. De Nederlandse darter zit tijdens de openingsavond van het WK darts samen met zijn goede vriend Vincent van der Voort en presentator Koert Westerman aan tafel. Westerman maakte meteen van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen namens de dochter van Van Gerwen.

Wat blijkt: het gezin Van Gerwen ging vrijdagmiddag lunchen in Den Bosch, maar ergens daar raakte dochter Zoë van de darter de knuffel kwijt. "Het is een witte 'Nijntje', een konijn dus. We zijn het vanmiddag ergens kwijtgeraakt in Den Bosch", zei Van Gerwen.

Waar is de knuffel?

Westerman maakte er een ondervraging van en deed een oproep aan de kijkers thuis. Van Gerwen gaf wat meer details. "We hebben ook al gebeld met de plek waar we hebben gegeten. Maar ook daar was de knuffel niet gevonden. We weten dus echt niet waar-ie is gebleven."

Speelschema WK darts

Van Gerwen kon prima aanschuiven voor een analyse, want hij komt dinsdag 19 december pas in actie op het WK darts. Hij speelt dan tegen de winnaar van Keane Barry-Reynaldo Rivera. Die wedstrijd wordt zaterdag gespeeld. Check het hele speelschema hier.

Kevin Doets

De analisten bij Viaplay zagen een landgenoot het WK darts openen met een klinkende zege. Kevin Doets versloeg Stowe Buntz en moet dezelfde avond ook nog tegen de regerend wereldkampioen Michael Smith.