Michael van Gerwen haalt uit naar Gerwyn Price: 'Gezeik met publiek is z'n eigen schuld'
i

Getty Images (bewerkt door Sportnieuws.nl)

Michael van Gerwen haalt uit naar Gerwyn Price: 'Gezeik met publiek is z'n eigen schuld'

Jeroen Rooseboom • 20:45, 21-12-2023 / Laatste Update: 04:55, 07-01-2024

Michael van Gerwen heeft niet echt medelijden met Gerwyn Price. De Welshmen wordt regelmatig uitgejouwd door het publiek bij de dartswedstrijden en dat vindt Van Gerwen zijn eigen schuld.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

De problemen van Price met het publiek spelen al een paar jaar. De darter had er vorig jaar tijdens het WK zoveel last van, dat hij besloot om een wedstrijd met een geluidsdichte koptelefoon op te spelen.

'Dan ga je het krijgen'

Dat dat nodig is, heeft hij vooral aan zichzelf te danken, aldus Van Gerwen. "Met alle respect, Gezzy mag het zichzelf ook wel een beetje aanrekenen dat hij al het boegeroep krijgt. Als je dit blijft doen (hij maakt het gebaar van zijn hand tegen zijn oor, red.) tegen het publiek, dan ga je het krijgen en dat is ook iets wat ik tegen hem heb gezegd."

Van Gerwen simpel door

MvG ging dinsdag gemakkelijk langs Keane Barry op het WK darts. De huidig nummer 2 van de wereld speelde niet groots, maar versloeg de Ier wel met 3-0. In de volgende ronde wacht hem de winnaar van de wedstrijd tussen Kim Huybrechts en Richard Veenstra.

Price won ook met 3-0, hij speelde tegen Connor Scutt. In de volgende ronde speelt hij tegen de winnaar uit de partij Brendan Dolan - Michael Mansell.

“Gezzy can also blame himself for a little bit of the boos.”

🇳🇱 Michael van Gerwen backs World Championship to stay at Ally Pally.@paddypower @ProstateUK #darts pic.twitter.com/U3WbibKRNG

— OCHE (@Oche180) December 20, 2023