Michael van Gerwen Dutch Darts Masters
Michael van Gerwen spreekt over de aankomende Dutch Darts Masters. © PDC
i

Michael van Gerwen spreekt over de aankomende Dutch Darts Masters.

Michael van Gerwen hoopt in Luke Littler een nieuwe Phil Taylor te treffen

Damian Vlottes • 22:06, 25-01-2024 / Laatste Update: 22:07, 25-01-2024

Michael van Gerwen is helemaal klaar voor het nieuwe dartsjaar. Tussen zijn vakantie door speelde hij vorige week nog een toernooi in Bahrein maar nu gaat het echte werk beginnen bij de Dutch Darts Masters. Hij heeft mentaal een pittige tegenstander geloot: zijn goede vriend Vincent van der Voort.

Van Gerwen staat op de Dutch Darts Masters in de eerste ronde dus direct tegen een zeer bekende. “Dat is een beetje jammer maar je doet er niks tegen. Het is wat het is.” De twee hebben geen afspraken gemaakt over pesterijtjes voor- en na de wedstrijd. Daar doen ze niet aan. “Nee helemaal niet, we zijn allebei professionals. We moeten hier gewoon goed mee omgaan. Ik wil het toernooi winnen, dus moet ik hem gewoon verslaan. Ondanks dat het mijn beste vriend is.”

Vincent van der Voort

Ook Van der Voort baalt dat hij gelijk tegen zijn maatje moet spelen. "Dit is totaal niet leuk. Zeker omdat je twee maanden niet gespeeld hebt en je wilt een beetje samen voorbereiden. Dat gaat nu niet." De twee zullen elkaar nu dus even als tegenstander moeten zien. "Je moet het doen met de loting die je hebt. We zullen elke achter de schermen gewoon zien en normaal doen. Het is ook niet de eerste keer."

Deceptie op het WK

Van Gerwen verloor in de kwartfinale van het WK darts met 5-3 van Scott Williams. Op ranking gebaseerd misschien wel zijn grootste WK-nederlaag ooit. Al denkt Mighty Mike daar toch anders over. “Nee, dan overdrijf je. Die jongen kan gewoon goed darten, alleen ik ben voor mezelf gewoon door het ijs gezakt. Ik moet hier de juiste leermomenten uit halen en vanuit daar moet ik vooruit kijken en zorgen dat alles beter gaat.”

Interview negeren

Van Gerwen gaf na afloop van de verloren kwartfinale geen interview bij Viaplay. Dit leidde tot de nodige kritieken van kijkers en andere media. “Viaplay vroeg of ik het interview wilde doen, maar ik had op dat moment niks te melden. Zij gaven mij die ruimte, het is niet dat je dat verplicht bent.” Toch kan het hem duur komen te staan: het weigeren van het interview zou tot een boete kunnen leiden. “Ja, dat kan. Alleen heb ik daar nog nooit een boete voor gehad, hoor. Raymond wel volgens mij, dat weet ik niet zeker”, zei een lachende Van Gerwen.

Luke Littler

Na de uitschakeling van MvG vonden nog de halve finales en finale plaats. Van Gerwen is alleen geen groot dartvolger. “Ik heb het niet gezien, ik heb wel wat  gevolgd op Livescore maar ik heb na de uitschakeling geen wedstrijd meer gezien.” Wel ging Van Gerwen voor het oog van de pers op de foto met Luke Littler. “Ik hoop dat het een clash wordt als tussen Taylor en mijzelf. Dat is toch goed voor de sport, dat wil iedereen zien. Er gaan een hele hoop leuke wedstrijden tussen ons komen.”