Pikante loting Dutch Darts Masters: Michael van Gerwen treft goede vriend Vincent van der Voort
Luke Littler, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Luke Humphries strijden in Den Bosch om de eindzege van de Dutch Darts Masters. © Getty Images

Pikante loting Dutch Darts Masters: Michael van Gerwen treft goede vriend Vincent van der Voort

18:48, 25-01-2024 / Laatste Update: 19:03, 25-01-2024

De loting voor de TOTO Dutch Darts Masters heeft bijzondere affiches opgeleverd. Zo werd Michael van Gerwen gekoppeld aan zijn goede vriend Vincent van der Voort. In totaal doen er acht Nederlanders mee aan het toernooi, dat op vrijdag en zaterdag in de Maaspoort in Den Bosch wordt afgewerkt.

De loting voor de Dutch Darts Masters vond donderdagavond plaats en voor de Nederlanders pakte de loting behoorlijk zwaar uit. Waar Van Gerwen dus moet zien af te rekenen met kameraad Van der Voort, krijgt Raymond van Barneveld te maken met ex-wereldkampioen Rob Cross. Er is ook een pittige kluif voor Dirk van Duijvenbode: hij speelt tegen verliezend WK-finalist Luke Littler.

Volledige loting Dutch Darts Masters

Luke Littler - Dirk van Duijvenbode
Luke Humphries - Jermaine Wattimena
Gerwyn Price - Dimitri Van den Bergh 
Peter Wright - Kevin Doets 
Michael van Gerwen - Vincent van der Voort
Rob Cross - Raymond van Barneveld
Michael Smith - Gian van Veen 
Nathan Aspinall - Danny Noppert

Speeldagen
Vrijdag vanaf 19:00 uur: eerste ronde (best of 11 legs).
Zaterdag vanaf 19:00 uur: kwartfinales (best of 11 legs), halve finales (best of 13 legs) en finale (best of 15 legs).

Luke Littler

Afgelopen weekend waren de topdarters van de PDC nog in Bahrein voor de Bahrein Darts Masters. Luke Littler won de beker (een palmboom) en daarmee zijn eerste prijs bij de grote jongens. Inmiddels is de Engelsman 17 jaar oud geworden en mag hij nu in Nederland proberen een prijs te winnen. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Van Duijvenbode.

Den Bosch is namelijk de volgende stop tijdens de World Series of Darts-events. In de Maaspoort komen dezelfde acht darters als in Bahrein in actie, aangevuld met 'lokale' darters. Waar dat in Bahrein veel Aziaten en twee lokale qualifiers waren, zijn dat in Den Bosch ook 'lokale' darters. Maar dat zijn gearriveerde namen.

Michael van Gerwen

Van Gerwen speelt een échte thuiswedstrijd, want zijn huis in Vlijmen is nog geen tien minuten rijden van de Maaspoort. Hij werd op het WK in de kwartfinale uitgeschakeld door Scott Williams en verloor afgelopen weekend in Bahrein de finale van Littler. Alle reden om te shinen op de Dutch Darts Masters, te beginnen tegen vriend Vincent van der Voort.

Live op Viaplay én tv

Goed nieuws voor de dartliefhebbers: de Dutch Darts Masters is voor het eerst in ruim twee jaar ook live en gratis te zien op televisie. RTL7 heeft als vanouds uitzendrechten voor dit toernooi geregeld. Daarnaast zijn de darters ook 'gewoon' te volgen via Viaplay. De streamingdienst heeft al ruim twee jaar de rechten van alle darttoernooien in bezit.

Darts keert eind januari terug bij RTL 7: 'Echt fantastisch'

16 januari 2024, 18:40

De Dutch Darts Masters (26 en 27 januari) wordt uitgezonden bij RTL 7. Dat nieuws bevestigde presentator Marcel Maijer tegenover Sportnieuws.nl. Bij dat toernooi in Den Bosch doen veel wereldtoppers mee, onder wie Michael van Gerwen en wereldkampioen Luke Humphries.

Prijzengeld Dutch Darts Masters

De PDC verdeelt in totaal 60.000 pond aan prijzengeld tijdens de Dutch Darts Masters. Dat ziet er zo uit:

  • Eerste ronde: 1250 pond
  • Kwartfinale: 2500 pond
  • Halve finale: 5000 pond
  • Verliezend finalist: 10000 pond
  • Winnaar: 20000 pond

Finale in Amsterdam

Na Bahrein en Den Bosch worden er ook nog bezoekjes gebracht aan New York (Verenigde Staten), Kopenhagen (Denemarken), Gliwice (Polen), Wollongong (Australië) en Hamilton (Nieuw-Zeeland). Uit al die toernooien komt een soort ranglijst en de beste darters over al die events worden uitgenodigd voor de World Series of Darts Finals in Amsterdam in het weekend van 13-14-15 september 2024. Dan wordt er weer gespeeld in de AFAS Live.