Vincent van der Voort KEIHARD voor vriend Michael van Gerwen: 'Voor zijn doen matig'
i

Getty Images

Vincent van der Voort KEIHARD voor vriend Michael van Gerwen: 'Voor zijn doen matig'

Martijn Baars • 10:30, 19-12-2023 / Laatste Update: 03:13, 07-01-2024

Michael van Gerwen begint dinsdagavond aan het WK darts met zijn wedstrijd in de tweede ronde tegen Keane Barry. Maar als je het aan zijn vriend en collega Vincent van der Voort vraagt, is de Nederlandse darter geen favoriet voor de wereldtitel. Dat zegt Van der Voort, die zich niet plaatste voor het WK, in een interview met Sportnieuws.nl.

"Als je kijkt naar dit jaar, heeft Michael voor zijn doen een matig jaar gehad. Ja, hij wint de Premier League en de World Series of Darts Finals. Maar dat zijn geen rankingtoernooien, dus daar heb je niet zoveel aan. Zijn niveau is gewoon te laag. Hij zit telkens ergens onderin de 90 gemiddeld. Dat is voor Michael te weinig", is Van der Voort eerlijk.

'Hij moet zichzelf veel bozer maken'

Zijn oplossing? "Van Gerwen moet zichzelf veel bozer maken dat die ondergrens van hem omhoog moet. Als je wereldkampioen wil worden en mee wil doen met de favorieten, zul je elke wedstrijd goed moeten zijn. Dan kan iemand alleen van je winnen als diegene echt veel beter is dan jij."

- Dit is het speelschema op het WK darts

- Dit is het prijzengeld op het WK darts

Favorieten? Humphries en Price

Wie volgens Van der Voort wél favoriet zijn om het WK darts te winnen, zijn Gerwyn Price en Luke Humphries. Tegen laatstgenoemde kan Van Gerwen mogelijk spelen in een halve finale. Price kan Van Gerwen voor het eerst tegenkomen in de finale.