Michael van Gerwen met speels gemak langs Keane Barry op WK darts
i

Getty Images

Michael van Gerwen met speels gemak langs Keane Barry op WK darts

Rick Kraaijeveld • 00:24, 20-12-2023 / Laatste Update: 06:11, 08-01-2024

Michael van Gerwen heeft zonder al te veel moeite de volgende ronde op het WK darts bereikt. Hij versloeg de Ier Keane Barry met 3-0 (3-1, 3-1, 3-0) in sets. Van Gerwen was - zeker in de 1e set - erop los aan het scoren en miste weinig kansen. Barry miste juist wél veel dubbels waardoor hij Van Gerwen eigenlijk nooit pijn heeft kunnen doen.

De eerste set vloog hij door de legs heen. Hij kon Barry gelijk breaken nadat hij 6 pijlen op de dubbel had gemist. MvG maakte daar natuurlijk dankbaar gebruik van. Van Gerwen gaf daarna zijn eigen leg wel weg, maar brak direct terug. Zo pakte hij de 1e set met 3-1.

Het grovere geweld

Van Gerwen leek los te zijn in de 2e set en stond te scoren als een beest. Barry, die ook erg goed scoorde, deed het alleen net wat minder op de dubbels waardoor hij weinig kans had. Van Gerwen kon de set pakken op 2-1 maar gooide 3 pijlen mis op 36. Barry gooide vervolgens zijn 117 niet uit. Waarna Van Gerwen alsnog de set pakte, na 5 gemiste darts: weer 3-1.

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

- Dit is het speelschema van het WK darts

Gemiddeldes

Dat beide heren goed aan het scoren waren, lieten de gemiddeldes ook zien. Van Gerwen zat na 2 sets op 97,38 en Barry op 94,46. Barry had het moeilijk op de dubbels en maakte soms ook de mindere keuzes. Hij kon splitsen, maar koos om op dubbel 19 uit te komen. Deze miste hij waardoor hij de game niet meer uit kon gooien.

Set nummer 3

The Green Machine kreeg in set 3 weer een break-kans op Barry. Hij miste alweer dubbels waardoor de Nederlander wéér kon breaken. Zijn eigen leg hield hij door 22 uit te gooien. Zo gunde hij dus géén leg meer aan Barry. 3-0. Over en sluiten.

Bekijk hier de samenvatting van de partij tussen Michael van Gerwen en Keane Barry.