🎥​ | Michael van Gerwen over 'ruzie' met Rob Cross: 'Ik vroeg het ook gelijk aan hem'

Martijn Baars • 09:30, 13-11-2023 / Laatste Update: 11:11, 08-01-2024

Michael van Gerwen won zondagavond in een thriller van Rob Cross en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van de Grand Slam of Darts. Direct na zijn winnende pijl leek Cross boos op Van Gerwen en hadden de 2 nog even wat woorden op het podium. Bij Viaplay legde Van Gerwen uit wat er gebeurde.

"Hij was wat geïrriteerd, ja. Maar vooral op zichzelf. Het had niks met mij te maken. Dat vroeg ik ook gelijk aan hem. Ook na de wedstrijd achter de gordijnen checkte ik nog bij hem wat er aan de hand was. Maar hij was dus niet boos op mij."

'Hij weet het als geen ander'

Van Gerwen snapte de frustratie wel. "Hij weet ook als geen ander dat hij deze wedstrijd ook gewoon had kunnen winnen. Dan was er ook niks aan de hand geweest. Hij gaf me na afloop een sterk handje, dat wel. Absoluut geen slap handje."

Martijn Kleermaker

Van Gerwen is dus al door naar de volgende ronde, maar moet dinsdagavond nog wel zijn laatste groepswedstrijd spelen tegen landgenoot Martijn Kleermaker. Ook die stond Viaplay te woord, nadat hij werd uitgeschakeld door Fallon Sherrock. De grote Nederlander hield het niet droog. Hij vond het vooral vreselijk om z'n kinderen teleurgesteld te hebben.

Cross tegen Sherrock is een shoot-out

Van Gerwen-Kleermaker gaat dus nergens meer om. Maar Rob Cross moet nog wel flink aan de bak dinsdagavond. In een rechtstreeks duel met Fallon Sherrock moet hij kwalificatie voor de volgende ronde zien te halen. De winnaar van Cross-Sherrock gaat door, de verliezer is uitgeschakeld. Check hier de stand in de Grand Slam of Darts.