🎥 | Michael van Gerwen in 1e interview na operatie: 'Het tast je ego een beetje aan'

Rick Kraaijeveld • 20:53, 08-07-2023 / Laatste Update: 22:05, 11-12-2023

Topdarter Michael van Gerwen staat zaterdagavond in de kwartfinale van de Poland Darts Masters. Het is MvG's 2e optreden sinds zijn operatie. In aanloop naar die kwartfinale heeft hij een interview gehouden met Online Darts waarin hij ook in ging hoe het met hem is na de operatie. "Ik heb wat meer moeite met spreken", deelde 'The Green Machine' onder meer.

Het was voor Van Gerwen het 1e interview sinds hij zijn gebit heeft verbouwd. Op de vraag hoe het met hem ging, gaf hij eerlijk antwoord. "Het gaat best oké, maar het kan echt wel beter." Hij gaf ook aan dat het een onderwerp in gedachte is tijdens het spelen. "Ik denk er wel aan. Het tast je ego een beetje aan, maar ik heb zelf de keuze gemaakt. Zo simpel is het ook."

Lees ook: Poland Darts Masters: check hier hoe laat Van Gerwen en Noppert in actie komen

Druk schema Van Gerwen

Zo'n heftige operatie komt natuurlijk nooit op een goed moment maar met de volle kalender die Van Gerwen heeft, was het ook een opgave om een gaatje te vinden. "Het is moeilijk dit in te plannen, want het is een druk schema."

Hij blikte ook nog vooruit op de Poland Darts Masters, die al jaren wel wat met zich meebrengen voor Van Gerwen. "De Masters zijn niet mijn beste momenten geweest, vorige edities was er gedoe met corona, een kleine handblessure en nu deze ingreep, maar ik moet ergens doelen stellen. Dat doe ik nu."