Misser bezorgt Danny Noppert zure avond, Martin Schindler wint Euro Tour in 'zijn' Duitsland
De kwartfinale was het eindstation voor Danny Noppert tijdens Euro Tour in Riesa. ©Getty Images

Misser bezorgt Danny Noppert zure avond, Martin Schindler wint Euro Tour in 'zijn' Duitsland

22:51, 14-04-2024 / Laatste Update: 23:02, 14-04-2024

Danny Noppert leek op weg naar een mooi toernooi op de Euro Tour in Riesa. De Nederlander won de afgelopen dagen van Nathan Aspinall en Dimitri van den Bergh en stond in de kwartfinale, maar daarin ging het op een zure manier mis. Hij verloor van de uiteindelijke winnaar van het toernooi.

De Fries kwam 5-4 voor, maar miste op 120 een pijl om de wedstrijd te winnen. Zijn Duitse tegenstander Martin Schindler greep die gelegenheid aan om de stand gelijk te trekken en er een beslissende elfde leg aan toe te voegen. Voor eigen publiek maakte Schindler een einde aan de hoop van Noppert om nog de halve finale te halen: 6-5.

Noppert was de laatste Nederlander die overgebleven was op de Euro Tour in Riesa. Eerder viel het doek al voor Richard Veenstra (achtste finales), Dirk van Duijvenbode, Gian van Veen (beiden tweede ronde), Raymond van Barneveld en Jitse van der Wal (eerste ronde). Daarmee werd het een teleurstellend toernooi voor de Nederlanders. Michael van Gerwen meldde zich een paar dagen voor de start af.

Schindler wint

Schindler ging na de spannende wedstrijd tegen Noppert vrolijk door met winnen. De kleine Duitser won eerst van Chris Dobey, die deze week nog een Players Championship won. Daarna was de finale tegen Gerwyn Price. De ex-wereldkampioen baalde dat hij in Duitsland tegen een Duitser moest gooien, want de fans kozen massaal Schindlers kant. En met succes, want Schindler won de finale en wint de Euro Tour in Riesa. Daarmee klimt hij naar plek 22 van de wereld en is hij nu Duitslands nummer 1, want hij is Gabriel Clemens officieel voorbij.