'Alweer?': Michael van Gerwen zegt af voor Euro Tour, Raymond van Barneveld niet blij met loting
Michael van Gerwen zal dit weekend niet meedoen in Riesa © PDC Darts

'Alweer?': Michael van Gerwen zegt af voor Euro Tour, Raymond van Barneveld niet blij met loting

13:34, 11-04-2024 / Laatste Update: 13:38, 11-04-2024

Michael van Gerwen en Gary Anderson zullen niet aanwezig zijn bij de International Darts Open in Riesa komend weekend. De twee wereldkampioenen hebben zich afgemeld. Hierdoor schuiven de geplaatste spelers door en mogen twee darters van de reservelijst toch meedoen.

Door de afmeldingen van Van Gerwen en Anderson, schuiven Joe Cullen en Stephen Bunting door naar de plaatsen van de geplaatste spelers. Ook voor Lee Evans en Dylan Slevin is de afwezigheid van de wereldkampioenen goed nieuws: zij stonden op de reservelijst, maar mogen nu toch meedoen.

Loting

Een van de meest aansprekende partijen van de eerste ronde is die van Raymond van Barneveld. Net als niet zo lang geleden speelt de vijfvoudig wereldkampioen tegen aanstormend talent Gian van Veen. Toen was de jongeling na afloop erg opgelucht en bood hij zelf zijn excuses aan.

Zowel Van Veen als Van Barneveld verkeren de laatste tijd in goede vorm. Echt blij zullen de twee landgenoten dan ook niet zijn om elkaar weer vroeg in het toernooi te treffen. Dat blijkt ook wel uit het X-bericht van Barney.

In de eerste ronde neemt Jitse van der Wal het op tegen Ritchie Edhouse. Richard Veenstra gooit tegen Andrew Gilding, oud-winnaar van de UK Open. Ook Cor Dekker doet aan het toernooi mee. Hij werd in Nederland geboren, maar komt uit voor Noorwegen. Hij speelt tegen José de Sousa.

Geplaatste spelers

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode stromen als geplaatste spelers in de tweede ronde in. Noppert won afgelopen week nog een Players Championship en zal vol vertrouwen naar Duitsland afreizen. Hij speelt tegen de winnaar van Alexander Maesk tegen Dimitri van den Bergh.

Voor Van Duijvenbode is de loting ook niet enorm gunstig geweest. Hij speelt tegen de winnaar van het duel tussen Gabriel Clemens en Peter Wright. Van Veen en Van Barneveld zullen het met elkaar lastig zat hebben, maar ook de tweede ronde zal geen eitje worden. Dan staat Rob Cross op één van de Nederlanders te wachten.

Bekijk hier de volledige loting van de International Darts Open in Riesa van aankomend weekend!