Na zeven wedstrijden is het eindelijk raak: eerste punt voor Peter Wright in de Premier League Darts
Darter Peter Wright won in Nottingham op avond 7 in de Premier League Darts z'n eerste punt. ©PDC Darts

Na zeven wedstrijden is het eindelijk raak: eerste punt voor Peter Wright in de Premier League Darts

20:45, 14-03-2024 / Laatste Update: 20:55, 14-03-2024

Peter Wright is eindelijk van de hatelijke nul af in de Premier League Darts. Na zes avonden op rij de eerste wedstrijd te hebben verloren, won Snakebite in Nottingham voor het eerst. Gerwyn Price was z'n slachtoffer.

Wright tegen Price was de eerste kwartfinale van de avond in Nottingham. Ze maakten er wel een spektakel van. Vooral de gemiste dubbels van de Welshman zorgden voor spektakel. Hij gooide ruim boven de 100 gemiddeld, maar kreeg Wright maar niet van zich af geschud.

Pas in de negende leg zorgde Price voor een break. Wright, die weer met een nieuw setje pijlen aan het duel begon, liet het scorend afweten die leg en stond 'm af aan The Iceman. Die kwam op een 5-4 voorsprong en kon het punt dus al ruiken. Hij miste 170 voor de wedstrijd en zag Wright terugkomen tot 5-5. Een beslissende leg moest er dus aan te pas komen.

Price blijft op nul

Price kwam dus 5-4 voor, maar geloofde er daarna niet meer zo in. Wright wel en hij won in de beslissende leg op dubbel tien. Hij moet in de halve finale in Nottingham tegen de winnaar van Luke Humphries tegen Michael Smith. Wel met de wetenschap dat hij z'n eerste punt binnen heeft.