Dramatisch! Danny Noppert kansloos uitgeschakeld op WK darts
i

getty images

Dramatisch! Danny Noppert kansloos uitgeschakeld op WK darts

23:09, 21-12-2023 / Laatste Update: 19:16, 04-01-2024

Danny Noppert heeft zijn openingspartij op het WK darts met 3-0 verloren van Scott Williams. Een grote aderlating voor Danny Noppert die een goed WK nodig had om deel te nemen aan de Premier League.

Noppert begon goed aan de partij door in de 1e leg een 170-finish te gooien. Het is de set die Williams was begonnen, maar Noppert nam snel de overhand in deze set. Hij wist Williams 2 keer te breken, maar werd toch onfortuinlijk terug gebroken. Bij een stand van 2-2 mist Noppert 3 pijlen op dubbel 8. Williams profiteerde hiervan en haalde alsnog de 1e set binnen.

Noppert aan zet

De 2e set werd begonnen door Noppert. Dit was een goede set van allebei de mannen. Het kwam opnieuw op een 5e leg aan en dan mist Williams vanaf 161 op de bullseye. De leg daarna krijgt Noppert 2 kansen op de dubbel 10. Hij faalt en Williams profiteert optimaal via de dubbel 8.

Noppert leek de tik uit de 2e set niet meer te kunnen verwerken. Scott Williams ging lekker door en krijg bij een 1-0 voorsprong de kans op een 9-darter. Hij ging vanaf 141 voor de T16, T19, D18. Bij de laatste pijl ging het mis. Gelukkig voor hem gooide hij de leg daarna wel uit. Noppert stribbelde nog wat tegen door nog een legje van Williams af te snoepen, maar de leg daarna was het kruit dan toch verschoten voor 'The Freeze'.

Premier League

Danny Noppert speelde ook nog voor een plek in de Premier League. Hij is op dit moment de nummer 6 van de wereld na het WK, waardoor hij een serieuze kans maakt. De kans dat hij nog wordt uitgenodigd lijkt vrij klein door deze nederlaag.