🎯 | Niet Michael van Gerwen maar Gerwyn Price is World Grand Prix-favoriet bij bookies

Marcel Roes • 15:18, 03-10-2021 / Laatste Update: 10:26, 07-01-2024

Jarenlang was er bij elk toernooi waar Michael van Gerwen aan deelnam constant maar 1 topfavoriet: Michael van Gerwen. Maar dat tijdperk is ten einde gekomen. Het was al zo dat bookmakers het verschil in odds tussen Mighty Mike en de concurrentie telkens wat kleiner maakten. Maar nu is de situatie echt omgedraaid: Gerwyn Price is voor de World Grand Prix, die zondagavond begint, de grootste titelkandidaat.

Bookmakers kunnen natuurlijk niet blind zijn voor de huidige verhoudingen in de dartswereld. Price is de wereldkampioen, Van Gerwen won 2021 alleen het kleinere toernooi Nordic Darts Masters. 'Iceman' Price beseft ook dat de rollen zijn omgedraaid: in de recente head to head staat hij in het groen. "Ik ben de bovenliggende partij", zei hij vlak voor de WGP.

De rest

Wie is er nog meer kansrijk voor de World Grand Prix, het toernooi waarbij een leg pas echt begint als een dubbel is gegooid? (Double in, double out). Peter Wright noteert 6.35, Josa de Sousa 11.25, Dimitri van den Bergh 15.25 en Jonny Clayton 15.50.