Noppert of Van Duijvenbode, wie wordt de 2e Nederlander achter Van Gerwen? 'Het is een eer'
i

Getty Images

Noppert of Van Duijvenbode, wie wordt de 2e Nederlander achter Van Gerwen? 'Het is een eer'

Martijn Baars • 16:01, 16-07-2021 / Laatste Update: 20:32, 13-12-2023

Het verschil op de Order of Merit is 4.250 pond tussen Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert. Zij zijn de nummers 22 en 23 op de wereldranglijst van het darts. Het is een strijd om de 2e Nederlander te worden, achter de ongenaakbare Michael van Gerwen. Komende week op de World Matchplay hebben beide darters de kans om elkaar dwars te zitten in die strijd.

Maar makkelijk is het niet voor Noppert en Van Duijvenbode, die momenteel al 2 weken in Engeland samen een appartement delen. De 2 zijn los van collega-darters ook vrienden. Maar er is maar plek voor 1 van de 2 op de World Cup of Darts, naast Van Gerwen. Leeft die strijd een beetje? "We hebben het er weleens over samen", zegt Van Duijvenbode vanuit Engeland.

'Het is een eer'

"We willen het allebei heel graag. Het is een eer om voor je land uit te komen. Het voordeel van de komende Matchplay is dat Danny prijzengeld moet verdedigen en dat ik niks te verdedigen heb."

Noppert en Wattimena

Noppert mocht vorig jaar op de World Cup proeven aan het 'voor je land darten' met Van Gerwen. Goed ging dat niet. Het jaar daarvoor kreeg Jermaine Wattimena de kans, maar ook hij leek te zwichten onder de zenuwen. De jaren daarvoor gooide Van Gerwen altijd met Raymond van Barneveld en wonnen ze de titel 3 keer. Nu zou het dus zomaar Van Duijvenbode aan de beurt kunnen zijn, want hij staat boven Noppert. "Maar nu willen we er nog niet teveel mee bezig zijn, want de Matchplay is een solo-toernooi. Er is veel geld te verdienen en dat is voor ons beiden belangrijk."

September

De World Cup wordt ook pas gespeeld tussen 9 en 12 september 2021, dus beide darters hebben nog even om prijzengeld bij elkaar te sprokkelen om die plek op de World Cup te verdienen. "Maar op dat toernooi is geen geld te verdienen voor de ranking, dus dat is nu even minder belangrijk dan de World Matchplay", sluit Van Duijvenbode af.