Onnavolgbare Luke Humphries pakt in Premier League derde avondwinst op rij, Michael van Gerwen verliest wéér
Luke Humphries. © PDC

Onnavolgbare Luke Humphries pakt in Premier League derde avondwinst op rij, Michael van Gerwen verliest wéér

23:40, 21-03-2024 / Laatste Update: 23:44, 21-03-2024

Er staat momenteel geen maat op Luke Humphries. De wereldkampioen pakte voor de derde avond op rij de winst in de Premier League Darts. Voor Michael van Gerwen verliep de avond wederom teleurstellend: hij verloor voor de vierde week op rij zijn eerste wedstrijd.

Humphries was net als de vorige twee speelrondes geweldig op dreef. Hij gooide de hele avond gemiddeldes van boven de 105 en was duidelijk te sterk voor Peter Wright (6-1), Nathan Aspinall (6-4) en Michael Smith (6-2). Aspinall was de enige die het hem moeilijk kon maken, maar zijn gemiste pijl op de bull bij 4-4 kwam hem duur te staan. Humphries stond al bovenaan in de Premier League en verstevigde zijn koppositie.

Van Gerwen

Voor Van Gerwen draaide de avond opnieuw uit op een teleurstelling. Hij leek in Price een goede tegenstander te hebben in de kwartfinale, want de Welshman verloor zelfs de laatste vier rondes in zijn eerste wedstrijd. Op het podium was er echter niets te merken van die vormcrisis. Price vloog uit de startblokken en met sterke finishes van 74, 70 en 96 was het heel snel 3-0.

De Nederlander was niet uit het veld geslagen en vocht zich terug in de wedstrijd. Met onder meer een prachtige 132-finish knokte hij zich terug naar 4-4. Het momentum leek te liggen bij Van Gerwen, maar Price raakte niet van de wijs. Zelfs niet toen hij op 5-4 een matchdart liet liggen, want een leg later maakte hij het karwei alsnog af.

Strijd om play-offs

Van Gerwen is bezig aan bijzondere Premier League. Hij verloor op de eerste avond meteen in de kwartfinale, won daarna drie speelrondes op rij, maar met de nederlaag van donderdag heeft hij nu vier keer op rij in zijn eerste partij verloren. De afgelopen twee weken kreeg hij het ook nog aan de stok met Viaplay.

Na de achtste speelronde in Dublin is de Premier League halverwege. In totaal worden er zestien speelrondes gespeeld en daarna gaan de vier beste spelers naar de finaleronde. Van Gerwen leek daar na zijn drie avondzeges al bijna zeker van, maar is door de reeks nederlagen toch in een gevecht terechtgekomen.