Phil Taylor noemt zijn favoriet voor WK darts: 'Ik zet mijn geld op Michael van Gerwen'
i

Pro Shots

Phil Taylor noemt zijn favoriet voor WK darts: 'Ik zet mijn geld op Michael van Gerwen'

Yvo van Dorst • 16:56, 13-12-2023 / Laatste Update: 04:33, 07-01-2024

Phil Taylor denkt dat het aankomende WK darts voor een aantal spelers misschien het laatste toptoernooi kan zijn. Dat vertelt 'The Power' tegenover de bettingsite OLBG. Verder heeft Taylor nog een duidelijke favoriet voor het WK van 2023.

Check hier het schema voor het WK darts!

Taylor denkt dat de WK-trofee in Nederland zal landen in het nieuwe jaar. "Ik zet mijn geld op Michael van Gerwen voor de wereldtitel. Zijn vorm wordt steeds beter en het dat geldt dan ook voor zijn zelfvertrouwen." Michael van Gerwen is bij de bookmakers de op één na grootste favoriet voor de wereldtitel. Luke Humphries is de grootste.

Verandering

The Power ziet dit jaar ook echt een verandering in het dartslandschap. Volgens hem wordt dit het toernooi dat de jongere spelers het stokje over gaan nemen van de ouderen. "Peter Wright verdedigt 500.000 pond. Hij moet het goed doen en ik weet zeker dat Peter dat zal doen. Maar er zijn een paar spelers die zich vastklampen. Mervyn King verliest 50.000 pond op de ranking en gaat dus zakken. Wellicht is dat nog niet het einde van hun carrière, maar ze zullen een stuk lager op de ranking komen."