Players Championship 22: Van der Voort door naar kwartfinales, Kleermaker sneuvelt
i

Lawrence Lustig/PDC

Players Championship 22: Van der Voort door naar kwartfinales, Kleermaker sneuvelt

Bart van der Wijst • 18:51, 03-08-2021 / Laatste Update: 08:53, 15-01-2024

Vincent van der Voort is nog als enige Nederlander over bij Players Championship 22 in Barnsley. 'The Dutch Destroyer' was bij de laatste 16 na een flinke jojo-partij te sterk voor de Australiër Damon Heta: 6-4. Voor Martijn Kleermaker zit het erop voor vandaag, hij verloor nipt van Luke Woodhouse: 5-6.

Van der Voort gooide prima in de openingsfase van de wedstrijd, maar toch was het Heta die een ruime voorsprong nam. Heta kwam op een 2-1, 3-2 en 4-3 voorsprong, alleen hij kon de partij niet over de streep trekken. Gelukkig maar voor Van der Voort, die na 3 gewonnen legs op rij doorging naar de kwartfinales. Daarin speelt hij tegen Dimitri Van den Bergh.

Kleermaker klaar

Kleermaker redde het helaas net niet bij de 8e finales, Woodhouse was hem echt net de baas. In de vorige ronde kletterde hij wereldkampioen Gerwyn Price uit het toernooi met een gemiddelde van 104. Deze ronde ging het wat stroever voor Kleermaker, die maar 83 gemiddeld gooide. Zijn tegenstander gooide net iets beter en dat was dus voldoende voor de zege.