🎙️  | Koert Westerman vreest het einde van zijn 'jongensdroom': 'En dat kunnen ze elk jaar weer zeggen'
i

Pro Shots

🎙️  | Koert Westerman vreest het einde van zijn 'jongensdroom': 'En dat kunnen ze elk jaar weer zeggen'

Martijn Baars • 15:27, 23-12-2022 / Laatste Update: 05:59, 12-12-2023

Je houdt van 'm of je hebt een hekel aan 'm: Koert Westerman is al jaren verbonden aan het darten. Met z'n grappen, grollen en amicale benadering van zijn gasten maakt hij van de dartsuitzendingen een feestje. In deze nieuwe aflevering van de Darts-podcast van Sportnieuws.nl praat Westerman uitgebreid over zijn stijl met presentatoren Robert Hüsken en Martijn Baars.

"Ik was wel bang voor mijn baan toen het darten naar Viaplay ging. Maar blijkbaar doe ik iets goed. En dat al 10 jaar, want ze wilden mij ook nu weer meenemen. Ik heb echt een eigen stijl. Wat ik doe, zou bij de NOS echt niet kunnen. Voor m'n looks kiezen ze me niet."

Einde van jongensdroom

Toch is Westerman als freelancer ook bang om zijn 'jongensdroom' te verliezen. Dat ze tegen 'm zeggen dat het over is. "En dat kunnen ze elk jaar weer tegen me zeggen. 'We hebben je niet meer nodig, toedeledokie'. En dat zou ik verschrikkelijk vinden, want ik vind de sport nog veel te leuk."

Geen vrienden met analisten

Wie denkt dat Westerman met mannen als Co Stompé en Roland Scholten de kroeg induikt na een uitzending heeft het flink mis. "Misschien komt het over alsof wij vrienden zijn, maar dat is puur voor de televisie. Ik zie die mannen nooit. Ik zit niet eens met ze in appgroepen."