Premier League Darts | Michael Smith wint eerste avond, Luke Littler strandt in halve finale
Luke Littler / Getty Images

23:47, 01-02-2024 / Laatste Update: 23:47, 01-02-2024

Luke Littler heeft de eerste rematch tegen Luke Humphries gewonnen. Humphries won begin januari de WK-finale ten koste van Littler, maar op de eerste Premier League Darts-avond was de tienersensatie te sterk. Vervolgens werd hij uitgeschakeld door Michael Smith, de latere winnaar van de avond in Cardiff.

Littler won met liefst 6-2 in legs van de huidig wereldkampioen. Begin januari won Humphries met 7-4 in sets.

De 17-jarige Littler bleek ook in Cardiff geen last te hebben van podiumvrees. Hij kwam direct op voorsprong. Humphries counterde direct (1-1), maar daarna liep Littler uit naar 4-1. Vervolgens werd het 4-2, waarna Littler met 6-2 won. Soms floot er iemand keihard als Humphries een pijl wilde gooien.

Finale Premier League

In de halve finale verloor Littler van Michael Smith, die in zijn kwartfinale weer van Michael van Gerwen won. Net als tegen Van Gerwen trok Smith de zege bij een 5-5 stand naar zich toe.

De andere halve finale ging tussen Gerwyn Price en Rob Cross. Price trok in zijn thuisland aan het langste eind. De Welshman won met 6-2 en staat in de finale tegenover Smith.

In de finale bleek Smith met 6-2 te sterk voor Price. Bully Boy won overtuigend. Hij leidt nu de Premier League-competitie met vijf punten, Welshman Price heeft er als finalist drie. Littler en Cross krijgen allebei twee punten. Littler pakt voorlopig de de derde plek, omdat hij een beter leggemiddelde heeft dan Cross.