Valse start Michael van Gerwen in Premier League Darts: 'Dit mag mij gewoon niet gebeuren'
Michael van Gerwen / Getty Images

Valse start Michael van Gerwen in Premier League Darts: 'Dit mag mij gewoon niet gebeuren'

06:24, 02-02-2024 / Laatste Update: 07:21, 02-02-2024

Michael van Gerwen is slecht begonnen aan de Premier League Darts van 2024. In Cardiff verloor hij met 5-6 in legs van Michael Smith. "Dit mag mij gewoon niet gebeuren. Punt uit."

Smith kwam direct op een 2-0 voorsprong tegen Van Gerwen. Maar vervolgens was de Nederlander aan zet. Mighty Mike kwam meteen weer op 2-2. Smith pakte daarna weer de voorsprong (3-2), waarna Van Gerwen dubbel 16 miste om de leg te stelen en er weer 3-3 van te maken.

Dat liet Bully Boy zich geen twee keer zeggen: hij noteerde de 4-2 op het scorebord. Het bleek op en neer te gaan, want daarna pakte Van Gerwen weer twee legs op rij: 4-4. En daarna mocht The Green Machine zelf beginnen aan de negende leg.

De spanning bleef, want het werd ook nog 5-5. Van Gerwen haperde in de laatste leg van de wedstrijd, waarna Smith zonder al te veel moeite 60 uitgooide. 

Van Gerwen teleurgesteld

Na de partij reageerde Van Gerwen op zijn nederlaag bij Viaplay. "Op een gegeven moment weet je de wedstrijd te keren en dan moet je jezelf wel belonen", doelt hij op de twee comebacks. Ook zag hij heel veel 'slordige darts' bij zichzelf. "Aan het begin van de wedstrijd had ik een beetje koude handen, daar win je nooit mee."

Vervolg Premier League Darts

Eerder plaatsten Gerwyn Price en Rob Cross zich al voor de halve finale. Welshman Price won in zijn thuisland van Nathan Aspinall (6-4 in legs), Cross was in de eerste wedstrijd van de avond te sterk voor Peter Wright: 6-3.

Hierna komen Luke Littler en Luke Humphries nog tegen elkaar in actie. Dat is een rematch van de afgelopen WK-finale. Ook staan de halve finales én de finale donderdagavond nog op het programma in Cardiff.