Schouder zit Dirk van Duijvenbode dwars: uitgeschakeld op WK darts door Boris Krcmar
i

Getty Images

Schouder zit Dirk van Duijvenbode dwars: uitgeschakeld op WK darts door Boris Krcmar

Brian Vesseur • 19:09, 22-12-2023 / Laatste Update: 17:36, 07-01-2024

Het WK darts zit er al vroeg op voor Dirk van Duijvenbode. In zijn eerste wedstrijd - de tweede ronde van het WK - bleek Boris Krcmar met 3-1 te sterk. De Nederlander leek veel last te hebben van zijn schouderblessure.

Voor Van Duijvenbode, de nummer 12 van de wereld, was het zijn eerste wedstrijd op het WK. Door zijn plek op de wereldranglijst mocht hij in de tweede ronde inschuiven. De Kroatische Krcmar, nummer 61 van de wereld, won in de eerste ronde met 3-1 van Keegan Brown.

De ogen waren vooral gericht op de schouder van Van Duijvenbode. Vooraf zei de Nederlander dat hij twee uur met weinig pijn kon darten en dat zijn blessure daarna ging opspelen. In de eerste set was er inderdaad niks van zijn blessure te merken. Hij kwam met 1-0 achter in legs tegen Krcmar, maar knalde er vervolgens met 3-1 overheen. Hij gooide in die set zelfs 108 gemiddeld!

Slechte set

Aubergenius had het in de tweede set een stuk lastiger. Hij ging keihard onderuit met 3-0 (1-1 in sets). Of het met zijn schouder te maken had, is lastig te zeggen. Gelukkig kreeg Van Duijvenbode weer een korte pauze om op te krabbelen. Na deze set volgde er géén pauze meer.

Krcmar pakte de eerste leg in de derde set, waardoor de Kroaat 4 legs op rij pakte. Daarna was het eindelijk weer de beurt aan Van Duijvenbode: 1-1. Toch moest de Nederlander weer 2 legs inleveren en kwam Krcmar op een 2-1 voorsprong.

Beslissing

In de vierde set kwam Krcmar wederom op een 1-0 voorsprong, waarna Van Duijvenbode de kans kreeg om gelijk te komen via dubbel-15. Dat lukte niet. Krcmar pakte dat buitenkansje uit en kwam op 2-0. Het was vervolgens over en uit voor de Nederlander: de Kroaat won de laatste set met 3-0 en gooide de hele wedstrijd 96 gemiddeld.

Lastige loting

Krcmar neemt het na de kerstdagen op tegen Gary Anderson. Mocht hij die wedstrijd winnen, wacht in de volgende ronde Gerwyn Price of Brendan Dolan. Op het oog een héél lastige loting voor de Kroaat.