Supertalent Beau Greaves gaat met Lisa Ashton naar het WK darts
i

Pro Shots

Supertalent Beau Greaves gaat met Lisa Ashton naar het WK darts

Bart van der Wijst • 19:06, 30-10-2022 / Laatste Update: 21:29, 11-12-2023

Sinds enkele jaren doen er ook een paar vrouwen mee aan het WK darts, zo ook de aankomende editie. Lisa Ashton was al langer zeker van een plekje in Alexandra Palace, daar kwam zondag supertalent Beau Greaves bij.

De winnares van het WDF WK streed met Fallon Sherrock om het laatste WK-ticket. The Queen of the Palace moet dit jaar op televisie toekijken hoe Ashton en Greaves het gaan doen.

Spanning

Het was spannend tussen Greaves en Sherrock, het verschil was voor vandaag 150 pond. Nadat Sherrock bij Women's Series bij de laatste 16 strandde, wist Greaves dat zij naar Londen mocht voor het WK. De Nederlander Aileen de Graaf komt ruim 2000 pond te kort voor een plekje op het WK.

Supertalent

Greaves won de laatste 7 Women's Series-toernooien en ging daardoor over Sherrock heen op de PDC Order of Merit. Ze miste de eerste 12 toernooien. De 18-jarige Greaves won eigenlijk alles wat er te winnen valt in de meisjescategorie, bij de dames gaat het ook lekker. Eerder dit jaar won ze met 4-0 in de WDF WK-finale van Kirsty Hutchinson.