TOTAAL nieuwe opzet Premier League Darts: 8 deelnemers, elke speelavond een toernooi

Marcel Roes • 21:14, 14-01-2022 / Laatste Update: 02:46, 12-12-2023

De dartsbond PDC gaat het in 2022 helemaal anders doen met de Premier League Darts. Voortaan doen er niet 10 maar 8 darters mee aan de competitie. Zij spelen 16 evenementen, gevolgd door de play-offs. Elk evenement is een toernooi op zich, met een kwartfinale, halve finale en finale.

Bij elk mini-toernooi wordt gespeeld om best of 11 legs (oftewel first to 6 legs). De dagwinnaar krijgt 10.000 pond. Ook worden elke speelavond punten uitgekeerd: 5 voor de winnaar, 3 voor de nummer 2, 2 voor de halve finalisten. Zo ontstaat een klassement en de top 4 daarvan stroomt door naar de play-offs.

Donderdag

Donderdag blijft de speelavond. Elke speler komt tijdens die 14 evenementen elke andere deelnemer 2 keer tegen in de kwartfinale. We hadden het net over 16 evenementen en dat zit zo: alleen de eerste 14 tellen mee voor de ranglijst.

De PDC had al speelavonden ingeboekt en tickets verkocht. Die speelavonden gaan dus door, maar tellen niet meer voor de ranglijst. In week 17 is de finaleavond.

Kampioen

"Deze opzet garandeert dat elke speelavond belangrijk is", zegt de PDC. "Elke speelavond kent een kampioen. Elke speelavond zijn er 7 wedstrijden die leiden tot een dagwinnaar."

De deelnemers

Welke 8 spelers mogen meedoen aan deze nieuwe Premier League Darts? Dat zijn Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Peter Wright, Jonny Clayton, James Wade, Michael Smith, Gary Anderson en Joe Cullen.

Locaties

Op 3 februari begint de 18e editie van de Premier League Darts, die begon in 2005. De PDC heeft 17 locaties aangewezen in het Verenigd Koninkrjk, Ierland, Nederland en Duitsland. De prijzenpot bedraagt 1 miljoen pond.

Check hierrr het complete speelschema en programma!