Van Gerwen en Van Barneveld vertellen sappige verhalen over Night of Champions: 'Phil Taylor was schaamteloos'

Martijn Baars • 14:27, 01-12-2023

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld waren afgelopen maandagavond te gast bij de allereerste 'Night of Champions'. De 2 Nederlandse darters schoven aan bij andere wereldkampioenen darts, zoals Phil Taylor, Peter Wright, Rob Cross, Adrian Lewis en Dennis Priestley. Samen lulden ze een eind heen over hun ervaringen op WK's en de onderlinge plaagstootjes. Sportnieuws.nl sprak met Van Gerwen en Van Barneveld over deze avond.

"Phil Taylor vertelde anekdotes over de tijd dat hij me fat bastard noemde tijdens wedstrijden. Dat hij 30 huizen heeft en multi-miljonair is. Dan zie je mensen soms echt plaatsvervangende schaamte krijgen", zegt Van Barneveld. "Ik dacht ook: moet dit nou? Maar ja, volgens mij had hij ook een paar biertjes op. Het was de Phil Taylor-show. Hij is iemand die ervoor zorgt dat hij altijd aanwezig is. Hij breekt ook bij iedereen en overal in. Soms een beetje schaamteloos."

'Taylor had altijd een obsessie voor mij'

Van Gerwen vond het ook een leuke avond. Hij gaf op het podium zijn oude rivaal Taylor 'af en toe een zetje'. "Dat hoort erbij. Taylor heeft ook altijd een obsessie gehad voor mij. Ik was vroeger altijd een verveeltje voor 'm en daar moest hij mee dealen. Dat ging niet altijd even makkelijk."

LEES OOK: op deze dag speelt Michael van Gerwen zijn eerste wedstrijd op het WK darts

'Dat vind ik klasse van Taylor'

Toch wilde Van Barneveld ook kwijt dat Taylor ook nog een mooie kant heeft. "Hij stuurt me af en toe een appje om me succes te wensen. Dat had ik niet verwacht van hem, maar dat vind ik grote klasse van hem. Hij zegt ook dat hij geen darts meer kijkt als ik gestopt ben."

Adrian Lewis

Een andere oud-wereldkampioen die er ook was, was Adrian Lewis. Hij werd in 2011 en 2012 wereldkampioen darts en er werd hem een grote toekomst toebedeeld. Hoewel hij nog jaren top presteerde en zijn collega-darters hem het grootste talent van allemaal noemen, is hij inmiddels gestopt met darten. Hij sloot niet uit ooit terug te keren, maar voorlopig is hij bezig met zijn mentale gezondheid. Michael van Gerwen sprak met Lewis en kon ons het een en ander over hem vertellen.

'Mentaal wat tikken te verwerken gekregen'

"In januari is hij nog niet terug (op Q-School, om weer een tourkaart proberen te halen, red.). Daarvoor is het echt nog te vroeg. Maar het gaat goed met hem. Hij heeft mentaal wat tikken te verwerken gekregen en ook in zijn privéleven had hij wat omstandigheden. Maar het is natuurlijk zonde dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat."