🎥 | Vincent van der Voort: ‘Ik vind Co Stompé nog steeds een lul’

Joris Kaper • 19:13, 10-10-2023 / Laatste Update: 18:18, 05-01-2024

Op het WK Darts van 2018 liet Vincent van der Voort een klein bommetje ontploffen door te stellen dat hij oud-darter en huidig dartsanalist Co Stompé een lul vond. En een kleine 6 jaar later herhaalt hij dat in de podcast Double Top, want in de tussentijd blijkt er weinig veranderd aan zijn mening.

Eind 2017 zei Stompé dat Van der Voort zijn toenmalige rugklachten gebruikte als excuus bij verloren partijen. Stompé zei dit echter niet tijdens hun gezamenlijke analyses op tv (destijds nog bij RTL 7) of persoonlijk tegen de darter. Hij liet dit optekenen in een boek over Michael van Gerwen.

Op het WK liet Van der Voort zich daarom ontvallen dat hij Stompé een lul vond en achterbaks. "Als je iemand vraagt waarom hij niet in de uitzending zegt, maar alleen in zo'n boek, dan krijg ik opeens van 'ik heb dat allemaal niet gezegd en ik kan mij hier niet in vinden'. Met leugenaars heb ik gewoon niks", zei Van der Voort.

Niet van mening veranderd

In de podcast Double Top laat The Dutch Destroyer weten dat hij anno 2023 nog steeds zo denkt over zijn mede-analist bij Viaplay. Hij liet echter ook weten dat er meer speelde rondom de hele gang van zaken met betrekking tot dat boek, zo zegt hij in de podcast.

Zo zegt Van der Voort onder meer: "Hij heeft geprobeerd om achter de rug om van Michael van Gerwen dat boek te schrijven met mensen om te proberen daar geld aan te verdienen. Hij heeft ook het voorwoord van het boek geschreven. Dat boek wou hij promoten via RTL en de schrijver van het boek had een pseudonaam."

Leugenaar

"Ze wilden het een beetje op een achterbakse manier neerzetten en daar zijn we toen achter gekomen. Daarmee hebben we hem toen geconfronteerd en hij bleef zeggen dat hij dat niet gedaan heeft. Dan ben je gewoon een leugenaar."