Vincent van der Voort over zijn toekomst: 'Dan ben ik opvulling, dat wil ik niet'

Rick Kraaijeveld • 13:00, 05-01-2024 / Laatste Update: 08:18, 15-01-2024

Vincent van der Voort heeft een moeilijk jaar achter de rug. De darter kent momenteel privéproblemen en ook op dartgebied gaat het niet lekker. Hij plaatste zich niet voor het WK en is inmiddels uit de top-50 van de wereld gevallen. Sportnieuws.nl ging bij hem langs om te vragen hoe hij het komende jaar gaat aanpakken.

Het is voor de 48-jarige darter in ieder geval een behoorlijke poos geleden dat hij met pijltjes heeft staan gooien. "Ik heb sinds de WK-qualifier niet meer gegooid. Ik begin maandag weer en dan gaan we kijken hoe het er voorstaat. Ik heb het allemaal even geparkeerd en mijn hoofd goed leeg gemaakt. Ik heb nagedacht over wat ik wil en wat de toekomst gaat brengen."

De toekomst

Erg veel duidelijkheid over die toekomst geeft hij nog niet. "Er is natuurlijk altijd een plan, daar denk ik altijd over na. Als eerste is gewoon het belangrijkste dat ik er weer plezier in krijg in plaats van dat er plichtmatig sta." Plezier krijgen dus, dat is het doel voor dit jaar.

Deur op een kier

Van der Voort was tot nu toe over 1 ding altijd duidelijk: hij ging sowieso nooit meer naar Q-School. Q-School zijn kwalificatietoernooien op een tourkaart te bemachtigen. Toch zet hij nu de deur op een kier. "Als ik aan het einde van het jaar goed sta te gooien en ik haal het WK maar behoud net mijn tourkaart niet... Dan kan je gaan twijfelen.”

Het belangrijkste voor Van der Voort is dat hij meetelt op toernooien waar hij aan gaat meedoen. "Je moet nooit definitief nee zeggen, maar als ik zo een jaar als afgelopen jaar heb ben ik gewoon blij als het erop zit. Ik zal dit jaar echt toernooien moeten hebben dat ik het gevoel heb dat ik ze kan winnen. Anders ben ik alleen maar opvulling en dat wil ik niet."

Devon Petersen

Een einde als Devon Petersen bijvoorbeeld ziet Van der Voort niet zitten. De Zuid-Afrikaan viel afgelopen winter uit de top-100 van de wereld. "Dan kan je wel heel stoer naar Q-School gaan, maar stel je haalt hem (de Tourcard, red.) dan begint alles opnieuw. Nee, dat zie ik echt niet zitten."

Barney-comeback

Als Van der Voort wordt gevraagd of hij ooit een comeback zal maken als Van Barneveld onderbreekt hij meteen de vraag. "Nee, nooit. Dat doe ik echt niet. Ik maak hem daar al drie jaar belachelijk mee dus dat kan ik echt niet maken.”