🎥 | Vuurwerk! Barney wint 1e ronde Euro Tour vol dartsdrama op prachtige manier

Pim Huberts • 00:32, 09-04-2023 / Laatste Update: 08:37, 12-12-2023

Raymond van Barneveld heeft in een waar spektakelstuk de 2e ronde van de German Darts Grand Prix (Euro Tour 4) bereikt. In München volgde geniale finish op geniale finish. Een partij vol met dartsdrama tegen Ian White werd toch gewonnen door de Nederlander: 6-5.

Prachtige finishes lieten het Duitse publiek juichen. Een 124-finish via de bullseye voor Van Barneveld werd gevolgd door een 161-finish voor White. Zelfs dartslegende Barney kon niet anders dan even een vuistje geven.

Geniale finish Barney

Naast prachtige finishes was er nog een bijzondere statistiek: pas na 9 legs won een speler de leg die hij begonnen was. White was die man. Nadat Van Barneveld 170 miste, prikte de Engelsman 81 uit (4-5). Maar de Nederlander kon er ook wat van. Wéér een prachtfinish: Barney gooide een geniale 131-finish uit om er een last leg decider uit te trekken.

Dartsdrama

In de laatste leg miste Van Barneveld 82 op tops, waarna ook White miste. Het bleek totale dartsdrama. Nadat beide mannen opnieuw 2 setjes pijlen misten, was het tóch Van Barneveld die de wedstrijd won: 6-5.

Tegenstander 2e ronde

In de 2e ronde heeft Van Barneveld zondag een lastige klant. Hij speelt tegen Gerwyn Price. Eerder wonnen Berry van Peer en Jeffrey de Zwaan ook in de 1e ronde, terwijl Vincent van der Voort verloor.